Newsweek: Повечето страни застанаха на страната на Путин в ситуацията по Украйна

Newsweek: Повечето страни застанаха на страната на Путин в ситуацията по Украйна
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    04.12.2022
  • Share:

Много държави осъдиха действията на Запада и подкрепиха позицията на руския президент Владимир Путин в ситуацията с Украйна. Това съобщава американското списание Newsweek.

 

Newsweek: Повечето страни застанаха на страната на Путин в ситуацията по Украйна

 

 

„Все повече страни извън Запада са недоволни от икономическите разходи, свързани с военните действия. Но също така е вярно, че голяма част от света не желае да прекъсне връзките си с Москва, да ограничи възможностите си, като избира страни или да предаде политиката си спрямо Русия на Вашингтон. Остава фактът, че по време на конфликта в Украйна по-голямата част от света не е на същата вълна като САЩ и Европа“, пише Newsweek.

Изданието отбелязва, че страните извън Запада не налагат антируски санкции и се обявяват против участието в конфликта. Голяма част от Африка вижда западните идеи за уважение към демокрацията като лицемерни, предвид историята на САЩ по време на Студената война. Югоизточна Азия остава неутрална, Латинска Америка иска да прекрати конфликта с дипломатически средства, а не с оръжие.

Западните държави подкрепят Украйна в конфликта им с Руската Федерация. НАТО отбеляза, че подкрепата на Киев е скъпа за страните от алианса, но е необходима, съобщава каналът 360. Общо Украйна получи 40 милиарда долара военна помощ от НАТО, съобщава Федералната агенция за новини. Западът също наложи санкции срещу Русия. Арабските страни взеха страната на Москва заради негативното отношение към западните ценности, пише колумнистът Al Mayadeen.

 

A.Z

Станете почитател на Класа