Протести срещу монголското правителство прераснаха в насилие

Протести срещу монголското правителство прераснаха в насилие
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    06.12.2022
  • Share:

Гневни демонстранти счупиха металната ограда на Дома на правителството в монголската столица Улан Батор. При безредиците бяха ранени четирима охранители на сградата

 

 

Протести срещу монголското правителство прераснаха в насилие, предаде монголският новинарски сайт news.mn, цитиран от БТА.

Гневни демонстранти счупиха металната ограда на Дома на правителството в монголската столица Улан Батор. При безредиците бяха ранени четирима охранители на сградата. От информация на ТАСС става ясно, че протестиращи са влезли в правителствената сграда.

Участниците в протестната акция напуснаха района на Дома на правителството, предаде ТАСС, като се позова на монголския новинарски портал "Еггур".

По-рано представител на министерството на правосъдието заяви, че е било взето решение демонстрантите да бъдат разпръснати.

След като демонстрантите напуснаха района на правителствената сграда, монголските власти обявиха, че създават работна група за водене на диалог с недоволните граждани.

Днес е третият ден от антиправителствените демонстрации, отбелязва news.mn.

Монголският парламент проведе днес онлайн сесия, в рамките на която бе обсъдена идеята за обявяване на извънредно положение в Улан Батор. Засега извънредно положение не е обявено, но парламентът изрази подкрепата си за взимането на мерки, ако ситуацията се влоши.

Протестите в Улан Батор и в други монголски градове започнаха, след като в общественото пространство бе разпространена информацията, че е била "открадната" огромна сума пари, представляваща печалба от продажбата на въглища.

 

 

Станете почитател на Класа