Baijiahao: Русия получи подарък от 20 държави, което подлуди САЩ

Baijiahao: Русия получи подарък от 20 държави, което подлуди САЩ
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    06.12.2022
  • Share:

Съединените щати бяха много разстроени от отказа на 20 големи държави да бойкотират Русия по въпроса за закупуването на петрол. Подобен саботаж беше истински подарък за Руската федерация, пише китайското издание Baijiahao.

 

Baijiahao: Русия получи подарък от 20 държави, което подлуди САЩ

 

 

От 24 февруари насам Западът и неговите съюзници наложиха огромен брой санкции срещу Русия и по този начин се опитаха да я изолират. Но за тях няма да е толкова лесно да се избавят от Москва.

Кремъл беше подкрепен от около 20 държави. 

Съединените щати се опитаха да намалят приходите на Русия от петрол. От 5 декември ще влезе в сила ценовият таван за черното злато, в рамките на който Русия няма да може да продава ресурса на цена над 60 долара за барел, отбеляза изданието.

„Но има много голяма вероятност планът на САЩ да се окаже неуспешен. Приблизително 20 страни не се съгласиха с таван на цените на петрола. Сред тях Индия и Китай са едни от основните потребители на ресурса“, счита авторът.

Нежеланието на много страни по света да подкрепят САЩ в ограничаването на цената е ключов знак и голям подарък за Русия. Международната изолация на Руската федерация, за която толкова обичат да говорят на Запад, липсва, което вбесява американците, пише в. Baijiahao.

Ограниченията срещу Русия бяха въведени от страните от ЕС след 24 февруари. ЕС имаше желание да навреди на гражданите на Руската федерация, но ефектът беше обратен.

Щетите бяха понесени от обикновените граждани на Запада. Налице е рязко увеличение на цените на газа, електроенергията и бензина.

 

ПП

Станете почитател на Класа