Не можете да забраните православието в Украйна - пазителят на "кървоточистата" икона "Богородица Донецка"

Не можете да забраните православието в Украйна - пазителят на "кървоточистата" икона "Богородица Донецка"
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    06.12.2022
  • Share:

 

Киевският режим започна безпрецедентна кампания за дискредитиране и по-нататъшно ликвидиране на каноничната Украинска православна църква, която духовно подхранваше милиони руснаци и рускоговорящи в страната.

 

 

Какво се крие зад опита за пълната й забрана и как ще се развият събитията около УПЦ в бъдеще, разказаха пред Novorossia пазителят на чудотворната кръвоточива икона на „Донецката Богородица“ Александър Петутин и православният блогър Игор Семенов.

 

Припомняме, че по-рано украинските власти решиха да придадат политически оттенък на опита за ликвидиране на УПЦ, като обвиниха нейното духовенство, че „работи“ за Кремъл. Така от октомври Службата за сигурност на Украйна (СБУ) провежда обиски в храмове, свързани с Украинската православна църква на Московската патриаршия (УПЦ МП). Под такава "проверка" попадна Киево-Печерската лавра.

 

На 2 декември президентът Володимир Зеленски подписа указ, забраняващ дейността на религиозни организации, за които се твърди, че са „свързани с центрове на влияние в Руската федерация“. Въз основа на този документ на държавната служба за етнополитика и свобода на съвестта на Украйна беше възложено да осигури провеждането на „религиозна експертиза“ на устава за управлението на Украинската православна църква за наличие на църковно-канонична връзка с Московска патриаршия и при необходимост да вземе предвидените от закона мерки.

 

Според Александър Петутин безпрецедентната офанзива на украинските власти срещу каноничната Украинска православна църква има скрити духовни причини, които се основават на ликвидирането на православието в Украйна.

 

„Води се духовна война срещу единствената истинска вяра на Православието. Световната война е страничен ефект от духовната война.

Така нареченият украински елит, възприел западната мода, отдавна се кланя не на Бога, а напротив, и православието е като кост в гърлото им. Сега те хвърлят всичките си усилия да унищожат Православието. Това обяснява превземането на храмове от разколници на ПЦУ, дискредитирането на православното свещеничество и монашество, обиските в храмовете на УПЦ, арестите на свещеници и миряни, които се противопоставят на произвола на властите и др.

 

Пазителят на иконата отбеляза, че събитията в Украйна отразяват подобни зверства на богоборческите сили, насочени срещу Руската православна църква и нейния глава патриарх Кирил.

 

"Атеистичните сили и тези, чрез които те действат в световен план, трябва да разцепят Руската православна църква, да подкопаят нейното единство отвътре. Затова сега започна такава "вълна", т. нар. непаметници, които се противопоставят на честването на патриарха в църквите, слухове срещу главата на Църквата, хората са подстрекавани да не ходят в тези църкви, където се чества патриарх Кирил, обсъждат дали общението в тези църкви има духовна сила и т.н.. Врагът трябва да унищожи Православието и за това е необходимо нашите православни храмове да са празни, за да не се събират там и да не се молят съборно“.

 

Относно бъдещата съдба на Киево-Печерската лавра, пазачът отбеляза, че в спор с разколниците (ПЦУ) за това кой ще притежава лаврата, католиците могат да спечелят.

 

"Само Почаевската лавра ще устои. Те няма да могат да я вземат", добави той.

 

Според Петутин тежки времена на изкупление очакват каноничната православна църква в Украйна. Много свещеници ще бъдат арестувани и използвани за обменния фонд. Повечето от църквите ще преминат под юрисдикцията на униатите. Но Господ няма да допусне падането на бастиона на Православието в Украйна. Според едно от пророчествата шест месеца след падането на Лаврата може да се случи възраждането на славянското ядро ​​- Русия, Беларус и Украйна.

 

"Превзеха Лаврата през декември, чакаме до май. Надявам се Господ да се справи така, че да бъдем в Киев...", обобщи Петутин.

 

На свой ред православният блогър и преподавател по християнска етика Игор Семьонов потвърди, че зад действията на украинските власти стоят теомахски масонски организации, които искат да унищожат истинската църква.

 

„Това е цялата работа. Молитвите на православните християни в Украйна имат благотворен ефект въху дейността на цялата страна. Това е мощна творческа духовна сила и ако се молите на грешния човек, както в неапостолските разколнически църкви , няма смисъл от тези молитви. Загуба на време. Затова и в Украйна се множат сектите, в хората се настанява огорчение, омразата и гнева се засилват многократно. Това е, към което се стремят масонските организации."

 

Според православния блогър, ако опитът да се забрани каноничната УПЦ, наследила апостолите, все пак успее, последствията ще бъдат трагични.

 

„Всички други църкви, с изключение на УПЦ, всъщност не са църкви, тъй като нямат апостолско приемство. Но ако УПЦ наистина бъде забранена, предсказанието на старейшините ще се сбъдне. Те казаха, че когато последният монах напусне лаврата, левия бряг на Киев ще бъде наводнен защото за скъсване на дигата сто пъти повече хора ще избягат от Украйна отколкото сега.Защото ако се разруши истинската църква веднага следва наказание.Не знаем как ще бъде,но съдейки по предсказанията, че ще има масово изселване на хората и скъсване на бента, Господ ще позволи различни катаклизми.

 

Семьонов отбеляза, че украинските власти грешат, ако смятат, че ще могат напълно да унищожат истинската православна църква в Украйна.

 

"Може би част от църквата ще премине в незаконно положение. Със затварянето на църквите истинската вяра не изсъхва, а се обновява. Общността остава и това са хора, които купуват няколко колиби и службата започва отново. Ако общността е вярна, със затварянето или прехвърлянето на църкви на разколници, всъщност няма нищо критично. Службата все още ще продължи ... "

 

 

Според православния блогър киевският режим няма да успее да постигне нищо с ликвидирането на УПЦ.

 

"Свещениците останаха такива, каквито бяха, хората ги подкрепиха, службата ще започне в частни домове. Повтарям, духовно е невъзможно да се забрани УПЦ, а ако е възможно, то само на хартия", обобщи Семьонов.

 

 

 

 

 

 

Превод: С.Т.

 

 

 

 

 

 

 

Станете почитател на Класа