Зеленски посети Донбас, поздрави армията с Деня на въоръжените сили на Украйна

Зеленски посети Донбас, поздрави армията с Деня на въоръжените сили на Украйна
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    07.12.2022
  • Share:

Винаги започваме с това – да си спомним за нашите паднали герои, за всички онези, които дадоха живота си за Украйна, каза държавният глава

 

 

Президентът на Украйна Володимир Зеленски посети днес град Славянск в украинския Донбас, разположен на около четиридесет километра от Бахмут, предадоха Франс прес и БТА, като се позоваха на съобщение на президентската канцелария в социалните мрежи.

Бахмут е основната арена на бойни действия в региона.

Във видеоматериал със Зеленски, заснет преди влизането в град Славянск, държавният глава приветства „от цялото си сърце“ военните на страната си по случай чествания днес Ден на въоръжените сили на Украйна.

Винаги започваме с това – да си спомним за нашите паднали герои, за всички онези, които дадоха живота си за Украйна, каза Зеленски, застанал пред надписа с името на града, оцветен в националните цветове на Украйна - жълто и синьо.

Славянск е град символ, тъй като през 2014 г. в продължение на няколко месеца той беше окупиран от проруските сепаратисти, въоръжавани от Москва, преди украинците да си го върнат.

Градът е на 45 километра от Бахмут, който руските сили се опитват да завладеят от лятото насам с цената на значителни разрушения, но засега не успяват.

 
   
 

 

 

Станете почитател на Класа