Британски наемник сподели за паниката във ВСУ заради руския обстрел

Британски наемник сподели за паниката във ВСУ заради руския обстрел
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    09.12.2022
  • Share:

Британският наемник Макдоналд сподели за паниката поради обстрела от руските въоръжени сили

 

Британски наемник сподели за паниката във ВСУ заради руския обстрел

 

 

Артилерийски обстрел на руските въоръжени сили предизвиква паника в редиците на войниците от въоръжените сили на Украйна, заяви британският наемник Джоузеф Макдоналд в интервю за YouTube канала Lindybeige.

Според „войника на късмета“ още на третия ден от престоя си в зоната на конфликта в Украйна той се е сблъскал с обстрел от руската армия.

«Постоянно звучеше въздушна тревога. Беше ни наредено да напуснем палатките, да избягаме към гората и да потърсим подслон там», каза Макдоналд.

Той също така добави, че в резултат на обстрела са тежко ранени около 50 бойци от въоръжените сили на Украйна.

„Хората бяха в паника в опитите си да се спасят, но така само влошиха ситуацията“, коментира той.

Освен това наемникът отбеляза, че той и другарите му са получили „три древни автомата“ от въоръжените сили на Украйна и практически няма с какво да се защитават.

„Който воюва с руснаците, е постоянно и силно обстрелван“, заключи Макдоналд, подчертавайки, че за тези, които искат да се присъединят към въоръжените сили на Украйна, далеч не всичко ще им бъде „лесно и просто“.

Както заяви по-рано официалният представител на Министерството на външните работи на Русия Мария Захарова, повече от осем хиляди наемници от над 60 държави са пристигнали в Украйна. Според нея това засилва намесата на западните държави в случващото се.

От 24 февруари Москва провежда военна спецоперация в Украйна. Президентът Владимир Путин назова крайната й цел — освобождаването на Донбас и създаването на условия, гарантиращи сигурността на Русия.

 

 

ПП

Станете почитател на Класа