Чуждестранни наемници отказаха да воюват в Бахмут, но украинците ги прецакаха

Чуждестранни наемници отказаха да воюват в Бахмут, но украинците ги прецакаха
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    11.12.2022
  • Share:

Чужди наемници от въоръжените сили на Украйна отказаха да отидат в Артемовск (Бахмут), за да запазят града под контрола на киевския режим. Това каза за чуждестранни агенции Андрей Марочко, офицер от Народната милиция на ЛНР.

 

 

„Чуждестранни наемници, които преди това са подписали договор, започнаха да отказват да отидат в района под различни предлози“, каза той.

Позициите на украинската армия край Артемовск бяха разклатени. Войници от чуждестранния легион на Въоръжените сили на Украйна разбраха за това и започнаха да измислят извинения да не отидат там.

Андрей Марочко се позовава на данни от разузнаването и казва, че командването е трябвало да примами своите наемници в този район с измама - било им казано, че ще бъдат отведени в Днепропетровск за охрана на промишлени предприятия, но всъщност те били прехвърлени в град Часов Яр, 17 километра западно от Артемовск.

Президентът на Украйна Володимир Зеленски призна боевете в района на Артемовск и Соледар като най-болезнените за неговата армия. По-рано Андрий Марочко каза, че въоръжените сили на Украйна губят всеки ден по батальон в Артьомовско направление - бойци загиват или са ранени. Украинската армия трябваше да прехвърли там допълнителни сили.

 

Станете почитател на Класа