Десетки удари на "Солнцепек" по контраатакуващите сили на ВСУ

Десетки удари на "Солнцепек" по контраатакуващите сили на ВСУ
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    11.12.2022
  • Share:

Ударите на руската ТОС-1 "Солнцепек" по контраатакуващите сили на Въоръжените сили на Украйна бяха заснети на видео.

 

 

В хода на опит на украинските войски да проведат контраатака в района на село Новоселовское, разположено на около 17 километра от град Сватово, руските военни нанесоха десетки удари с тежки огнехвъргачни системи ТОС-1А "Солнцепек" на части от въоръжените сили на Украйна. 

Последното даде възможност да се прекъсне контраатаката на въоръжените сили на Украйна и да принуди украинската армия да отстъпи, тъй като не беше възможно да се задържат позиции в района на Новоселовски под многобройните атаки на ракетите, пишат чуждите агенции.

 

0ajjggyyu

 

На видеозаписи, публикувани от журналисти, които са били непосредствено в зоната на бойните сблъсъци, се виждат множество удари на руски тежки огнехвъргачни системи ТОС-1А „Солнцепек“. Работата на последните се извършва по-скоро не върху голяма територия, а е целенасочена, за да се унищожат райони, където украинската армия може да се укрепи до пристигането на големи сили.

Общо 12 удара на системите TOS-1A могат да бъдат преброени на видеокадрите. Въпреки изключително разрушителната сила на подобни удари, някои членове на въоръжените сили на Украйна успяха успешно да ги оцелеят дори в малки окопи. Интересното обаче е, че остава неизвестно как са се появили самите окопи в този район, тъй като последните могат да се използват за вълнообразно нападение на украинската армия и за прикриване на основните сили.

 

Станете почитател на Класа