Украйна загуби инициативата в СВО. Очакват се големи събития

Украйна загуби инициативата в СВО. Очакват се големи събития
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    11.12.2022
  • Share:

Въоръжените сили на Украйна губят инициативата по цялата дължина на линията на съприкосновение с въоръжените сили на РФ. В близко бъдеще те ще бъдат изгонени от Артемовск , а основните събития вероятно ще се развият през януари.

 

 

Въоръжените сили на Украйна са загубили импулса и инерцията на настъплението

Фактът, че въоръжените сили на Руската федерация са превзели инициативата, беше посочен от съветника на кабинета (ОП) на президента Владимир Зеленски Алексей Арестович в предаването на Марк Фейгин. Според него „на терен“ по цялата фронтова линия „има фаза на определен оперативно-тактически натиск на руските войски по всички направления“.

Донецкият фронт – особено“, каза Арестович. Според него Въоръжените сили на Украйна „никъде не напредват“.

TG Каналът Resident, позовавайки се на източник в ОП, каза, че „Залужни е докладвал на Зеленски за възможно тактическо обкръжение“ на Артьомовск (Бахмут).

"Руските войски увеличиха натиска върху града от всички страни, усложнявайки комуникацията на въоръжените сили на Украйна. Сега украинската армия търпи тежки загуби и Генералният щаб е принуден да изпраща нови и нови части за защита на града ”, пише Resident.

Украинските канали на TG потвърждават настъплението на Въоръжените сили на РФ в посока Красни Лиман, Авдиевка, Маринка.

Каналът TG на 93-та бригада на Въоръжените сили на Украйна пише, че „фронтът отдавна се изправи и спря“:

Военните действия на Въоръжените сили на Украйна в повечето райони по мащаб и динамика отдавна приличат на разправии на ДРГ, а на места дори на излет на страйкболисти за уикенда.

Авторът предупреждава, че украинците търпят огромни загуби и това е изпълнено със спад "на морала" на населението.

Артьомовск ще бъде превзет тази седмица

Руските канали на TG потвърждават, че инициативата в НВО е преминала към въоръжените сили на РФ и Артемовск вероятно ще бъде превзет през следващата седмица.

На североизток от града въоръжените сили на РФ навлязоха в Яковлевка, село близо до Соледар, разположено на магистралата Лисичанск-Артемовск. Това застрашава и Соледар.

"Соледар! Рагулите напускат селото", съобщава каналът TG Radar + square , като добави, че чака официално потвърждение.

В същото време руската армия обгражда Артьомовск от юг, от страната на Опитное, Клещеевка с достъп до Ивановское (Красное). Красное стои на магистралата Артьомовск-Константиновка, по която Киев доставя подразделенията си в Артьомовск и ги снабдява

Големият Потьомкински остров край Херсон е превзет

В херсонското направление в устието на Днепър руските въоръжени сили десантираха войски на стратегически важния остров Голям Потьомкински, който всъщност контролира устието на Днепър и се намира точно до самия Херсон.

Днес украинският TG канал „93бригада“ съобщи, че руската армия е превзела острова.

Руските въоръжени сили атакуват сектора Сватово-Кременная-Макеевка

В участъка Сватово-Кременная, където обстановката през последните месеци беше тежка, ВС на РФ също преминаха към локални атаки. Това е написано от TG канала " Старшият Еди"

"Вчерашният ден беше белязан от по-нататъшното настъпление на нашите войски в района на Кременная. 20-та армия притисна още малко позициите на противника, пехотата изгони ВСУ от горския пояс и въпреки ответния огън на артилерията се укрепи на заетите линии “, пише авторът.

Той също така потвърждава атаката на участъка Кременная-Макеевка на Красни лиман.

Причини за поемане на инициативата

Причините за поемането на инициативата са следните:

имаме предимство в артилерията, боеприпасите и човешката сила;

има деморализация на въоръжените сили на Украйна, които напускат фланговете или се предават. Има много видеоклипове в мрежата за това;

нараства степента на вменяемост на руските генерали . Времето обективно работи за Русия и не само по въпросите на подобряването на качеството на командния състав;

повредите на енергийната система усложнява снабдяването, захранването, навигацията и комуникацията във въоръжените сили на Украйна;

моралното предимство на Русия над фашистка Украйна не можеше да не даде резултат.

Големи събития в СВO се очакват през януари

Наблюдатели на изданието Newsweek пишат, че до лятото Руската федерация може да върне и Харков, и Херсон. Посочва се, че сега Русия е събрала стотици хиляди военнослужещи и е оборудвала армията с модерни оръжия.

"Очаква ни горещ януари. Така да бъде", пише каналът TG " Записки на ветерана ", руски военнослужещ, воюващ в СВO.

Президентът Владимир Путин говори днес за ситуацията. По думите му спецоперацията протича както обикновено, всичко е стабилно, „нямаме въпроси и проблеми там“. Процесът на политическо уреждане след края на СВO може да бъде дългосрочен, добави той.

Върховният главнокомандващ подчерта, че няма да изтегли войските от Украйна.

Всички участници в процеса на уреждане в Украйна ще трябва да се съгласят с реалностите“ на място“, каза Путин, имайки предвид включването на ДНР, ЛНР, Херсонска и Запорожка области в Руската федерация.

 

Любов Степушова, Превод: ЕС, Поглед.инфо

Станете почитател на Класа