WP разбра защо ВСУ се страхуват да стрелят и се «измъчват» от студ

WP разбра защо ВСУ се страхуват да стрелят и се «измъчват» от студ
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    12.12.2022
  • Share:

WP: Въоръжените сили на Украйна се страхуват да стрелят и се измъчват от студа поради близостта до руските позиции

 

 

WP разбра защо ВСУ се страхуват да стрелят и се "измъчват" от студ

 

 

Украинските войски се страхуват да стрелят и страдат от студа поради близостта си до руските позиции, пише Изабел Хуршудян за The Washington Post.

„Бойците на украинската част, разположена близо до Кременная, са толкова близо до руските военни, че не смеят да стрелят поради риска от разкриване на местоположението им“, пише журналистът.

В статията се казва, че украинските войски се налага да спят във връхните си дрехи направо под открито небе, покрити с тънките си спални чували.

Журналистът също така отбеляза, че войниците от въоръжените сили на Украйна са споделиле за трудната ситуация в тази посока.

От 24 февруари Русия провежда военна спецоперация в Украйна. Президентът на Руската Федерация Владимир Путин назова нейната задача — „защита на хора, които са били подложени на издевателство и геноцид от киевския режим в продължение на осем години“.

Според президента на Русия крайната цел на операцията е освобождаването на Донбас и създаването на условия, гарантиращи сигурността на самата Русия.

По-рано съобщихме/Newsweek: Енергийната инфраструктура на Украйна може да излезе от строя до края на годината

Енергийната инфраструктура на Украйна може да спре да функционира до католическата Коледа, пише Newsweek, позовавайки се на неправителствената организация Mercy Corps.

„Енергийната инфраструктура може да бъде напълно унищожена в рамките на няколко седмици, ако обстрелът продължи“, цитира изданието организацията.

Представителят на Mercy Corps Майкъл Йънг подчерта, че прекъсванията на тока в Украйна могат да продължат не с часове и дни, а със седмици.

Много градове „ще станат необитаеми в рамките на четири месеца“ поради ниските температури, според организацията.

 

 

ПП

Станете почитател на Класа