Америка започва открита битка с Русия. Целите са определени

Америка започва открита битка с Русия. Целите са определени
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    12.12.2022
  • Share:

Важно изтичане на информация в Украйна - в мрежата изтече списък с цели, съставен на английски, за удари в Русия. Маските са свалени – американците пряко координират ударите.

 

 

Янките ще водят парада

Може би основният проблем на руската военна пропаганда, фокусирана върху самите руснаци, доскоро беше, че бойните действия се водят „някъде там“ – не в самата Русия. Това позволи на твърде много хора да се преструват, че изобщо не е имало война (терминът „специална военна операция“ помогна много), много други да се надяват на бързо връщане към щастливия живот „преди войната“.

Ситуацията се промени радикално след официалното връщане на четири региона към Русия: Донецката и Луганската република, Херсонската и Запорожката област. Вече никой не може да каже, че воюваме на чужда земя – явно си браним своето от врага. Обстрелът на Белгородска и Курска области, саботажът на Кримския мост и редовните опити за атака на Севастопол добавиха много към съкровищницата на разбирателството.

И все пак, за усещането, че цяла Русия е въвлечена в конфронтацията, нещо липсваше. Страната ни е твърде голяма, разстоянията са твърде големи. Хиляди и хиляди километри - трудно е да не изпитате илюзията, че докато боевете се водят някъде там, близо до Сватово, близо до Макеевка, докато Донецк е под обстрел - вие лично сте в много дълбок тил.

 

 

Е, от времето на Петър Първи официално не сме се срамували да се учим от врага. Така че си струва да кажем голямо благодаря на „нашите западни партньори“ за поредната сесия за освобождаване от илюзиите. Първо атака с дрон на летището край Саратов в град Енгелс, а скоро след това почти официалните изявления на Пентагона трябва да премахнат илюзиите - както за това, че някой в тила е в безопасност, така и за това кой взема стратегически решения за водене на войни срещу нас.

The Times постави точката на i.

Пентагонът подкрепи далечните удари на Украйна срещу цели в Русия, каза източник от Министерството на отбраната на САЩ пред The Times. „Как украинците ще използват оръжията си зависи от тях. Когато използват оръжие, предоставено от нас, ние настояваме само украинските военни да следват международните закони за водене на война и да спазват Женевските конвенции.

Списъкът с целите

Къде точно се планира да се удари, на теория би трябвало да е голяма военна тайна. Но тъй като имаме работа не само с американците, но и с техните марионетки в Украйна, това е обществена тайна. Всеки може да види снимките на документа в каналите на Telegram, който изброява на английски много перспективни цели от гледна точка на врага.

Документът е маркиран като Секретен и Приоритетен, но няма незабавна маркировка (т.е. не е предназначен за незабавно изпълнение, информацията е за справка) и представлява списък с обекти в различни региони на Русия. Под номер 5 е посочено същото това летище в Енгелс. Едва ли е необходимо да преразказваме останалото - да се надяваме, че врагът греши по някакъв начин, а ако не, няма да изброяваме, може би, има класифицирани обекти.

Има смисъл да се запитаме защо след изтичането на такъв документ американците не побързаха да опровергаят автентичността му. Но може би те самите разбират, че в това няма никакъв смисъл. И е толкова ясно, че днес вече не говорим за „помощ“ на Украйна, а за пряко ръководство на действията на Въоръжените сили на Украйна срещу Русия.

Онзи ден постоянният представител на Русия в ООН Василий Небензя каза, че руските стратегически летища „Дягилево“ и „Енгелс“ са били атакувани от дронове, използващи американски сателитни данни:

Модернизираните съветски безпилотни самолети Ту-141 "Стриж" бяха насочени към целта с помощта на американската глобална сателитна система GPS.

Постоянният представител на Русия в ООН също каза, че Москва със сигурност знае, че американски специалисти помагат на Украйна в работата на инсталациите HIMARS. По неговите думи,

... американските военни на място координират сателитна и разузнавателна информация, изтеглят точни координати, софтуер RSHO и наблюдават ефективността на използването на установките.

Тоест американската армия участва пряко във военните действия. Руската дипломация казва, че това ще има "конкретни правни последици" за американците, но, честно казано, изглежда неубедително. Какви са правните последици сега, когато няма международно право. Сега всички последствия са удари и ответни удари.

Какво от това?

Всички приказки, че военните действия трябва да бъдат ограничени до територията на Украйна (в противен случай, разширяването на конфликта и перспективата страните от НАТО да бъдат въвлечени във войната) са отхвърлени. Невъзможно е да се „победи Русия на бойното поле“ и също така е невъзможно да се излъжат перспективите за „уреждане на конфликта“ (специални благодарности на фрау Меркел за нейната откровеност). Затова сега се стремят да нанесат максимални щети на Русия, докъдето стигнат.

Все още използваме същите изчисления за ескалация, но страхът от ескалация се е променил от момента, в който (конфликтът) е започнал. Ситуацията се промени, - казва източникът от Пентагона и по някаква причина вие веднага му вярвате.

Това вече е (почти) официалната позиция на Пентагона. Нека добавим към това и почти официалната позиция на НАТО в лицето на генералния секретар на тази организация Йенс Столтенберг, който „допуска“ директен сблъсък между войските на страните от НАТО и Русия. Добавете към това много отчетливото участие на военнослужещи от страните от Алианса, преди всичко от Полша, във военните действия – засега в украински униформи и в статут на „доброволци“ или наемници, но масово.

И получаваме ситуация, в която въпросът „може ли да ударят с американско оръжие дълбоко в тила на мирните руски градове“ вече е някак неприлично да се задава. Могат, в смисъл – разрешиха им, и наистина искат. А техническата възможност зависи от нашата ПВО и от специалните служби, които трябва да предотвратят тези атаки.

В Русия вече няма място, което да се нарече мирен тил. Всички сме във война.

 

 

Превод: ЕС

Станете почитател на Класа