Военни от ВСУ разстреляха мирни жители в Артьомовск

Военни от ВСУ разстреляха мирни жители в Артьомовск
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    18.12.2022
  • Share:

Украински военни разстреляха двама мирни жители в Артьомовск, съобщава РИА Новости, позовавайки се на видео от местни жители.

 

 

Военни от ВСУ разстреляха мирни жители в Артьомовск

 

 

Съобщава се, че видеото е заснето някъде в края на месец ноември тази година. Местоположението — Артьомовск.

Авторът на видеото твърди, че самият той също е от Артьомовск, но е успял да се евакуира от града. Съдейки по описанието на видеото, конфликтът между местните жители и украинските военни е възникнал поради факта, че хората са отказали да предоставят на последните жилища.

„Ето това са нашите… защитници, вижте ги. Те предадоха някакво село в предградията, но после се върнаха назад. Има още няколко километра от нас до фронта, но по пътя те решиха да разквартируват тук тиловаци. Започнаха да ходят от къща в къща, казвайки, че всички те били, моля ви се, много важни, това била славната 93-та бригада …”, цитира думите на местен жител агенцията.

Според автора на видеото няколко местни жители са отказали да разквартируват в жилищата си украинските военни.

„На втория ден тези копелета се натъкнаха на съседите и ето какво направиха — разстреляха ги. Пътьом получиха разрешение от командирите и спретнаха този безпредел, като вид предупреждение… Познавах съседите, бяха добри хора, това е положението… Накратко казано, до вечерта улицата беше освободена за тях. Такива неща се случват тук”, сподели авторът на видеото.

 

ПП

Станете почитател на Класа