Крал Чарлз танцува с доведената сестра на Ане Франк за Ханука

Крал Чарлз танцува с доведената сестра на Ане Франк за Ханука
  • Written by:  Ш.Меламед
  • Date:  
    18.12.2022
  • Share:

Крал Чарлз се появи на дансинга, водейки доведената сестра на жертвата на Холокоста Ане Франк, докато посещаваше еврейски общински център в северен Лондон.
93-годишната Ева Шлос, която е оцеляла в нацистките концентрационни лагери и е прекарала десетилетия в насърчаване на мира сред човечеството, партнира на краля по време на честването на Ханука.
„Той беше сладък, наистина участваше, изглеждаше, че му харесва, но е необичайно за него да не изнесе реч. Той беше много спокоен и му хареса, опитвах се да танцувам с него." каза Шлос по-късно. Тя каза още: „За съжаление все още има антисемитизъм, хората казват, че евреите трябва да отидат в Израел, а това е Англия, но се надявам да преодолеем тези предразсъдъци".
Кралят посети обществения център JW3 на Финчли Роуд, разговаряйки с учениците, опаковащи подаръци и кошници с храна за семействата бежанци около Камдън. Те бяха изпекли джинджифилови бисквити за оцелелите от Холокоста.
В реч, по време на която подари на краля Ханукия (ритуален свещник), лейди Вивиен Дъфийлд каза, че е основала JW3, за да даде на еврейската общност в Лондон място за събиране, където да защитава и празнува своето наследство.
Главният изпълнителен директор на JW3, Реймънд Симонсън, който придружаваше краля при обиколката му из центъра, каза, че монархът е пристигнал с багажник, пълен с ориз и консервирана риба тон за дарителските пакети.
„Има 200 домакинства, които подкрепяме в района на Камдън и те нямат достатъчно храна по Коледа, а сега ще имат храна от краля, както и от нашите доброволци".
„Повечето хора в британската еврейска общност идват от бежанци и фактът, че са приети и се срещат с монарха, е знак за одобрение за мястото на общността в британското общество."

Станете почитател на Класа