Няколкостотин доклада за НЛО са получени в новата служба за проследяване на Пентагона

Няколкостотин доклада за НЛО са получени в новата служба за проследяване на Пентагона
  • Written by:  Ш.Меламед
  • Date:  
    18.12.2022
  • Share:

Новият офис на Пентагона, създаден за проследяване на доклади за неидентифицирани летящи обекти (НЛО), е получил няколкостотин нови доклада, но досега няма доказателства за извънземен живот, каза ръководството на агенцията пред репортери.
All-domain Anomaly Resolution Office (AARO) беше създаден през юли и отговаря не само за проследяването на неидентифицирани обекти в небето, но също и под водата и в космоса, както и потенциално обекти, които имат способността да се преместват от един домейн към друг.
Службата беше създадена след повече от година внимание върху неидентифицирани летящи обекти, които военните пилоти са наблюдавали, но понякога не са били склонни да докладват поради страх от стигма. През юни 2021 г. Службата на директора на националното разузнаване съобщи, че между 2004 г. и 2021 г. е имало 144 такива срещи, 80 от които са заснети от множество сензори.
„Оттогава имахме много повече доклади", каза директорът на службата за аномалии Шон Къркпатрик. Когато беше помолен да определи сумата, Къркпатрик каза „няколко стотици".
До края на годината се очаква актуализиран доклад от директора на Националното разузнаване, който ще предостави конкретни данни за новите доклади, получени от 2021 г. насам.
Офисът е създаден не само, за да проучи въпроса дали има извънземен живот, но и риска за сигурността, който представляват толкова много срещи с неизвестни летящи обекти за военните инсталации и самолети.
През май Конгресът проведе първото си изслушване от повече от половин век по темата, като членовете изразиха загриженост, че – независимо дали обектите са извънземни или потенциално нова технология, управлявана от Китай, Русия или друг потенциален противник – неизвестното създава риск за сигурността.
„Досега не сме видели нищо, което би ни накарало да вярваме, че някой от обектите, които сме видели, е с извънземен произход. Но всяка неразрешена система в нашето въздушно пространство считаме за заплаха за безопасността", каза Роналд Молтри, заместник-министър на отбраната по разузнаването и сигурност.
Офисът също така работи върху начини за подобряване на способността си да идентифицира неизвестни обекти, като например чрез повторно калибриране на сензори, които могат да бъдат фокусирани само върху известни противникови самолети или сигнатури на дронове, каза Моултри.
Отвъд неидентифицируемите обекти, новите технологии – като бъдещи стелт бомбардировачи и стелт изтребители, дронове и хиперзвукови ракети, използвани както от САЩ, така и от Китай – могат да бъдат сбъркани с НЛО. Къркпатрик каза, че новият офис се координира с Пентагона и американската разузнавателна общност, за да получи данните на американската технология, за да изключи тези самолети или дронове.

Станете почитател на Класа