Москва събщи, че е свалила четири US ракети на своя територия до границата с Украйна

Москва събщи, че е свалила четири US ракети на своя територия до границата с Украйна
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    20.12.2022
  • Share:

САЩ доставиха на Украйна неуточен брой антирадарни ракети AGM-88 HARM. В отговор на поискан от АФП коментар на руските твърдения от Пентагона казаха, че не са в състояние да потвърдят информацията

 

Руската армия съобщи днес, че е свалила четири ракети ХАРМ (HARM - High-speed Anti-Radar Missile) американско производство над руска територия, в небето над граничещата с Украйна Белгородска област, предадоха Франс прес и БТА.

"Четири американски антирадарни ракети ХАРМ бяха свалени във въздушното пространство на Белгородска област", обяви министерството на отбраната в ежедневната си сводка в "Телеграм", без да посочи повече подробности.

САЩ доставиха на Украйна неуточен брой ракети AGM-88 HARM. Първите ракети от този тип са въведени на въоръжение през 1984 г. и имат обсег над 48 километра. Те са предназначени да атакуват системи за противовъздушна отбрана, оборудвани с радари, и са приспособени да бъдат изстрелвани от украински военни самолети от съветската епоха.

В отговор на поискан от АФП коментар на руските твърдения от Пентагона казаха, че не са в състояние да потвърдят информацията.

 
   
 

 

 

Станете почитател на Класа