The American Conservative: Западните държави не могат да скрият истинското състояние на нещата в украинската армия

The American Conservative: Западните държави не могат да скрият истинското състояние на нещата в украинската армия
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    20.12.2022
  • Share:

„Западната кампания за прикриване на реалните загуби на въоръжените сили на Украйна се пука по шевовете“

 

 

САЩ и Европейският съюз вече не могат да крият „истинското състояние“ в редиците на въоръжените сили на Украйна, смята американският публицист Джордж О'Нийл-младши. По неговите думи, американските медии и Белият дом „до повръщане твърдят“, че Украйна побеждава Руската федерация, но „фактите на бойното поле“ не отговарят на тези твърдения. Той също така посочи, че западните медии все по-често пишат, че Америка и Европа изчерпват оръжията за Киев.

САЩ и европейските страни вече не могат да „крият истинското състояние на нещата“ в украинската армия. Това пише Джордж О'Нийл-младши, член на борда на директорите на Института за американски идеи, в статия за The American Conservative, предава РИА Новости.

 

 

Мейнстрийм медиите и администрацията на [президента Джо ] Байдън си настояват, чак до точката на повръщане, че Украйна побеждава Руската федерация. Фактите на самото бойно поле обаче не отговарят на тази версия и Вашингтон знае това “, казва публицистът.

О'Нийл младши добави, че украинската армия търпи "значителни загуби" поради провала на "циничната външна политика на САЩ и Европейския съюз".

Тяхната нация е унищожена в името на глобалистката американска империя“, каза той.

Експертът добави, че „западната кампания за прикриване на реалните загуби на въоръжените сили на Украйна“ започва „да се пука по шевовете“. Все повече медии посочват, че арсеналите на Америка и Европа са изчерпани, но публично властите на САЩ и ЕС заявяват, че „за Украйна нещата вървят добре на фронта“.

Какво постигна Украйна, като загуби десетки хиляди животи и лъвския дял от своята инфраструктура? Много украинци са загубили близки и са изправени пред бруталната зима заради хора като [ президента на Европейската комисия] Урсула фон дер Лайен, Джо Байдън и техните глобалистки неоконсерватори. Време е западните лидери да се изправят пред истината и да започнат преговори, за да спасят украинците от тази човешка трагедия“, добави О’Нийл младши.

На 30 ноември ръководителят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен заяви, че по време на конфликта с Руската федерация са убити 100 000 украински военнослужещи.

Руското нахлуване в Украйна донесе смърт, разрушение и неописуемо страдание <...> Изчислено е, че повече от 20 000 цивилни и 100 000 украински военни са били убити досега“, каза фон дер Лайен.

По нейните думи, "Русия трябва да плати" за военната спецоперация. Ето защо Европейската комисия, „продължавайки да подкрепя Международния наказателен съд“, предлага да се създаде специализиран съд“ с подкрепата на ООН „за разследване и преследване на престъпленията“ на Русия.

Скоро фрагментът за загубите на Украйна изчезна от записа на речта на ръководителя на Европейската комисия. В апарата на ЕК това се обяснява с грешка: 100 хиляди души е броят на убитите и ранените заедно.

Говорителят на президента на Украйна Сергей Никифоров коментира думите на фон дер Лайен. Украинският служител отбеляза, че фактическата информация за загубите на украинските въоръжени сили е "чувствителна" и трябва да бъде публикувана само от президента Володимир Зеленски , върховния главнокомандващ или министъра на отбраната.

Съветникът на ръководителя на президентската канцелария Михаил Подоляк каза, че през деветте месеца на военни действия в Украйна загубите на въоръжените сили на Украйна възлизат на 13 хиляди убити.

Руският министър на отбраната Сергей Шойгу каза на 27 септември, че Украйна е загубила повече от 61 000 войници убити и над 49 000 ранени. В края на октомври руският президент Владимир Путин заяви, че загубите на въоръжените сили на Украйна "са седем до десет пъти по-големи, отколкото в Русия, напоследък - седем до осем пъти". „Те се бият с Русия до последния украинец. <…> Хората изобщо не се жалят“, подчерта Путин.

 

 

 

Пьотр Николаев, Превод: ЕС, Поглед.инфо

Станете почитател на Класа