Кремъл: Жалко, че Байдън и Зеленски не призоваха за мир

Кремъл: Жалко, че Байдън и Зеленски не призоваха за мир
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    22.12.2022
  • Share:

Според говорителя на Путин доставките на оръжие за Украйна не допринасят за разрешаването на конфликта, а само удължават страданията на украинския народ

 

 

Москва съжалява, че лидерите на САЩ и Украйна не демонстрират готовност да се вслушат в опасенията на Русия, Вашингтон не предупреждава Киев да не продължава варварския обстрел на Донбас. Това заяви пред журналисти прессекретарят на президента на Руската федерация Дмитрий Песков, коментирайки резултатите от посещението на украинския лидер Владимир Зеленски в САЩ, съобщава ТАСС.

„Засега можем да констатираме със съжаление факта, че нито президентът Байдън, нито президентът Зеленски са казали поне някои думи, които биха могли да се възприемат като потенциална готовност да се вслушат в опасенията на Русия“, каза говорителят на Кремъл.

„Нито една дума не беше казана с предупреждение на г-н Зеленски да не продължава варварския обстрел на жилищни сгради в населените места в Донбас“, подчерта Песков. Той отбеляза още, че „нямаше никакви призиви за мир, реални призиви за мир – не на камера, както се казва, а истински“.

Според него „това говори, че наистина Съединените щати продължават своята линия на това де факто и косвено да воюват с Русия до последния украинец“. Прессекретарят на президента на Руската федерация каза, че Кремъл е проследил посещението на Зеленски във Вашингтон, „запознал се е с цялата постъпваща информация“.

Според Песков доставките на оръжие за Украйна не допринасят за разрешаването на конфликта, а само удължават страданията на украинския народ. "Виждаме, че всъщност САЩ и други страни вървят по пътя на непрекъснато разширяване на гамата и повишаване на техническото ниво на оръжията, които доставят на Украйна. Това не допринася за бързото уреждане на ситуацията, а за напротив", каза говорителят на Кремъл. „Това води дотам, че за съжаление страданията на украинския народ ще продължат по-дълго, отколкото би могло", добави той.

Според Дмитрий Песков увеличаването на доставките на оръжия за Украйна няма да повлияе на изхода от специалната военна операция. „Виждаме, че всъщност САЩ и други страни вървят по пътя на непрекъснато разширяване на асортимента и повишаване на техническото ниво на оръжията, които доставят на Украйна“, каза той. „Това не може да попречи на Руската федерация да постигне целите си в хода на специална военна операция“, каза говорителят на Кремъл.

 
   
 

 

 

Станете почитател на Класа