Командирът на "Ахмат": Украинските войски отказват да преминат в атака

Командирът на "Ахмат": Украинските войски отказват да преминат в атака
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    22.12.2022
  • Share:

Украинските военни са се изтощили и са отказали да атакуват района на Артьомовск и Соледар, каза в ефира на телевизионен канал Апти Алаудинов, помощник на ръководителя на Чечня, командир на специалните части "Ахмат".

 

 

Според него руските въоръжени сили се движат с добри темпове по цялата дължина на фронтовата линия, освобождавайки нови райони.

"Отбелязваме ситуацията, че врагът напълно масово започна да отказва да води военни действия и да бъде директно на фронтовата линия. Имаме видеоклипове, където те изтеглят своите бойци, които отказват да преминат в атака, изтеглят се и имаме масово потвърждение, че противникът в нашия участък наистина е изтощен на сто процента“, каза Алаудинов.

Андрей Марочко, офицер от Народната милиция на ЛНР, също отбеляза по-рано, че ВСУ са се отказали от настъпателни операции в районите близо до тези градове и са преминали в отбрана поради загуби в жива сила и техника.

На свой ред ръководителят на Чечня Рамзан Кадиров в описанието на един от видеоклиповете на Алаудинов подчерта, че прогнозите за ситуацията на линията на съприкосновение са „много, много благоприятни“.

Артьомовск се намира в контролираната от Киев част на ДНР на север от Горловка. Този град е важен транспортен възел за снабдяване на украинската групировка войски в Донбас. Сега Артьомовск е под контрола на ВСУ, извън града се водят ожесточени битки.

 

Станете почитател на Класа