Дмитрий Рогозин беше ранен по време на обстрел на ВСУ по хотел в Донецк

Дмитрий Рогозин беше ранен по време на обстрел на ВСУ по хотел в Донецк
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    22.12.2022
  • Share:

Украинските сили за сигурност се опитаха да ликвидират бившия ръководител на Роскосмос Дмитрий Рогозин в зоната за специална операция.

 

 

Дмитрий Рогозин беше ранен по време на обстрел на ВСУ  по хотел в Донецк

 

 

Стана известно, че врагът е нанесъл артилерийски удар по хотел «Донецк», където са живели военни съветници и Дмитрий Рогозин. Обстрелът е извършен със 155-мм гаубици чуждестранно производство (предполага се френски „Цезар“).

По предварителни данни Рогозин е ранен в гърба. Ранен е и председателят на правителството на ДНР Виталий Хоценко, а бодигардът му е починал на място. Ранените са настанени в болница, без опасност за живота им.

По-рано стана известно, че Вашингтон подготвя нов пакет от военна помощ за Украйна на стойност 2 милиарда долара.

Евгений Лебедев, член на комисията по отбрана на Държавната дума, е сигурен, че въоръжените сили на Украйна шпионират руски и местни високопоставени служители в зоната на СВО. Украинското разузнаване не спи. Следователно обстрелът на хотел Шеш-Беш в Донецк не е случаен, тъй като там е присъствал бившият ръководител на Роскосмос Дмитрий Рогозин.

„Ние самите трябва да бъдем по-мъдри. На война като на война. А ние смятаме, че ако сме напуснали фронтовата линия, може спокойно да се живее”,-цитират думите на члеан на комитета на Държавната дума радиостанция «Говори Москва».

Според мнението на Лебедев привържениците на украинския режим са могли да предадат информация за местонахождението на Рогозин. Възможно е и някой от присъстващите да не е изключил телефона си . Той отбеляза, че е необходимо да се проявява по-голяма бдителност и внимателност.

 

 

A.Z

Станете почитател на Класа