Иран предупреди Зеленски:Търпението ни спрямо неоснователните обвинения няма да бъде безкрайно

Иран предупреди Зеленски:Търпението ни спрямо неоснователните обвинения няма да бъде безкрайно
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    23.12.2022
  • Share:

Чафи осъди "непристойните изявления" на украинския президент Володимир Зеленски по отношение на Ислямската република, направени от него по време на речта му в Конгреса на САЩ

 

 

Говорителят на иранското външно министерство Насър Канани Чафи отбеляза, че президентът на Украйна "трябва да се поучи от съдбата на някои лидери на онези страни, които се радваха на подкрепата на Америка".

"Г-н Зеленски трябва да знае, че стратегическото търпение на Иран с неоснователни обвинения няма да бъде безкрайно", заяви още говорителят, цитиран от ТАСС.

Говорителят на иранското външно министерство Насер Канани Чафи осъди "непристойните изявления" на украинския президент Володимир Зеленски по отношение на Ислямската република, направени от него по време на речта му в Конгреса на САЩ. Съответното изявление беше публикувано в четвъртък от външното министерство на Иран.

Иранският дипломат "осъди многократните обвинения и непристйни изявления на президента на Украйна в Конгреса на САЩ" срещу Техеран. „Още веднъж се подчертава, че Иран не е доставял военна техника на нито една от страните за използване в конфликта в Украйна“, се казва в изявлението на иранското външно министерство.

„Винаги сме зачитали териториалната цялост на страните, в това число и Украйна, и г-н Зеленски трябва да знае, че стратегическото търпение на Иран с неоснователни обвинения няма да бъде безкрайно", каза говорителят на ведомството. „Г-н Зеленски трябва да се поучи от съдбата на някои лидери на онези страни, които се радваха на подкрепата на Америка“, заяви още говорителят.

 
   
 

 

 

Станете почитател на Класа