Крал Чарлз избра параклиса в Уиндзор за първото си коледно послание

Крал Чарлз избра параклиса в Уиндзор за първото си коледно послание
  • Written by:  Ш.Меламед
  • Date:  
    25.12.2022
  • Share:

Крал Чарлз избра да излъчи първото си коледно послание от параклиса "Сейнт Джордж" в замъка Уиндзор, където преди три месеца се проведе службата за погребение на покойната му майка, кралица Елизабет. На снимка, публикувана преди излъчването на Коледа, се вижда как кралят стои тържествено за встъпителното си празнично обръщение към страната и останалата част от Британската общност.
Не се съобщават подробности за това, което той ще каже в съобщението си, но се очаква той да отдаде лична почит на майка си, която е положена в мемориалния параклис на Джордж VI в рамките на Сейнт Джордж, заедно с херцога на Единбург.
Обръщението е записано на 13 декември, два дни преди пускането на последните три епизода от противоречивата документална поредица на Netflix Harry & Meghan, в която херцогът и херцогинята на Съсекс атакуват кралското семейство и институцията на монархията. Изглежда малко вероятно кралят да се позовава на личните семейни неволи, които са преследвали царуването му досега. Майка му използва коледните си обръщения за универсални теми, като вярата си и върховете – и спадовете – на страната през предходната година.
Членовете на семейството ще се съберат в Сандрингам и ще присъстват на коледната служба в църквата Света Мария Магдалена. Кралският флаг беше видян да се развява в имението в четвъртък, което показва, че кралят вече е пристигнал. Към него и Камила, кралицата-консорт, се очаква да се присъединят членове на семейството, включително принцът и принцесата на Уелс и техните три деца, както и графът и графинята на Уесекс и техните две деца.
В разрез с традицията, кралят и кралицата консорт ще се отправят към дома им в Биркхол в имението Балморал в Шотландия след коледния период. Кралица Елизабет обикновено оставаше в имението си Сандрингам в Норфолк до след 6 февруари, деня на възкачването й, като предпочиташе да остане там до годишнината от смъртта на баща си, Джордж VI, в Сандрингам през 1952 г.
Вместо това се разбира, че крал Чарлз предпочита да продължи съществуващата си традиция да прекарва време в Шотландия и се очаква да пътува до там през новата година.

Станете почитател на Класа