Рано е да се правят заключения относно експлозиите на „Северен поток“

Рано е да се правят заключения относно експлозиите на „Северен поток“
  • Written by:  Ш.Меламед
  • Date:  
    25.12.2022
  • Share:

Разследването на причините за експлозиите в газопроводите "Северен поток" все още продължава и е преждевременно да се правят каквито и да било заключения, каза руският вицепремиер Александър Новак в интервю за телевизионния канал "Россия-24".
„Няма големи новини; разследването не е приключило. Операторите на „Северен поток" и „Северен поток 2" са изключени от разследването на акта на саботаж, извършен по тръбопроводите. Проведени са съответните разследвания, компанията в момента анализира всичко. С други думи, на този етап е преждевременно да се правят каквито и да било изводи относно последствията и причините за терористичния акт на саботаж. Работата продължава", каза Новак.
По-рано компанията Nord Stream AG съобщи, че три тръби от морските газопроводи Nord Stream 1 и 2 са претърпели безпрецедентни щети на 26 септември. По-късно шведски сеизмолози разкриха, че на 26 септември са регистрирани две експлозии по газопроводите Nord Stream. Прокуратурата съобщи на 18 ноември, че експлозиите са акт на саботаж и разследването продължава.

Станете почитател на Класа