Медведев „Русия има право да прави каквото си иска с активите на неприятелски държави“

Медведев „Русия има право да прави каквото си иска с активите на неприятелски държави“
  • Written by:  Ш.Меламед
  • Date:  
    27.12.2022
  • Share:

Русия не трябва да се придържа към "традиционната учтивост" и трябва да използва всички налични средства за отбрана, смята заместник-председателят на Съвета за сигурност на Русия Дмитрий Медведев.
"Границите на традиционната учтивост по никакъв начин не трябва да ни ограничават в избора на методи за защита след налагането на нелегитимни, напълно груби санкции срещу страната ни. Това включва всяко използване на права и собственост на икономически субекти от неприятелски държави. Имаме право да правим каквото сметнем за подходящо въз основа на нашия закон с техните активи ", каза Медведев в своя статия за „Российская газета".
„Очевидно е, че държавите, които до известна степен са били подложени на незаконни санкции или ограничения от Вашингтон и други западни държави, ще се стремят да заобиколят всички тези ограничения. Като действат тихо или, напротив, като действат смело, пренебрегвайки международните правила, без да се вземат предвид интересите на развитите нации, включително отказ от защита на тяхната интелектуална собственост. Ние тепърва трябва да научим всичко това", каза Медведев.

Станете почитател на Класа