Цивилни бягат от Херсон, родилното отделение попадна под обстрел

Цивилни бягат от Херсон, родилното отделение попадна под обстрел
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    29.12.2022
  • Share:

Не издържаме повече. Обстрелът е толкова силен. Останахме през цялото това време и си мислехме, че ще мине и че ще имаме късмет. Но удар удари къщата до нашата и домът на баща ми също беше обстрелван, каза Ирина Антоненко пред BBC

 

 

Цивилни бягат от Херсон, докато руските атаки се засилват, предава BBC. Стотици хора си тръгват сами. Опашка от автомобили, пълна с ужасени цивилни, се натрупва на контролно-пропускателния пункт, водещ от Херсон.

"Не издържаме повече. Обстрелът е толкова силен. Останахме през цялото това време и си мислехме, че ще мине и че ще имаме късмет. Но удар удари къщата до нашата и домът на баща ми също беше обстрелван“, каза Ирина Антоненко пред BBC.

Тя планира да пътува до Криви Рог, град в централна Украйна, където има семейство. Междувременно украинското министерство на отбраната публикува снимки на разрушено родително отделение в Херсон. 

"Терористичната държава преследва новородени, бременни и родилки. В Херсон родилното отделение на болницата попадна под руски обстрел", написаха от военното министерство на Украйна. 

 
   
 

 

 

Станете почитател на Класа