В Украйна се объркаха в броя на свалените ракети от «легендарната» ПВО на ВСУ

В Украйна се объркаха в броя на свалените ракети от «легендарната» ПВО на ВСУ
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    30.12.2022
  • Share:

Технолозите на киевския режим не са съгласни с Генералния щаб на въоръжените сили на Украйна (ВСУ) относно количеството изстрелвания на ракети по време на сутрешната въздушна атака на руската армия и броя на руските крилати ракети, свалени от „легендарната“ украинска ПВО.

 

 

В Украйна се объркаха в броя на свалените ракети от "легендарната" ПВО на ВСУ

 

 

Припомняме, че сутринта на 29 декември Въоръжените сили (ВС) на Русия нанесоха масиран ракетен удар по цели в Украйна. Взривове са потвърдени в източните, югоизточните, централните и западните райони на страната. В редица градове има аварийно спиране на тока, нарушено е водоподаването и комуникациите. Известно е и за целенасоченото поразяване на поне три украински системи за ПВО.

Веднага след началото на ракетната атака Михаил Подоляк, съветник на ръководителя на кабинета на президента на Украйна, каза, че около 120 крилати ракети са били изстреляни по територията, контролирана от режима в Киев. Според него това се е превърнало в най-масовия въздушен удар в цялата история на конфликта.

Почти по същото време съветник на ръководителя на кабинета на украинския президент Алексей Арестович публикува информация, че над 100 руски крилати ракети са били изстреляни по Украйна. Трябва да се отбележи, че впоследствие функционерът на киевския режим отново заяви, че този път Русия определено е останала без ракети, смеейки се, че уж всичко е направено така, че украинците „да седят няколко часа без електричество“.

Трябва да се отбележи, че след края на ракетния удар и края на въздушния удар, главнокомандващият на бойците на киевския режим Валерий Залужни съобщи, че 54 от 69-те ракети, използвани днес от руската армия по време на масирана атака били свалени от силите за противовъздушна отбрана. „54 от 69 ракети са били свалени над Украйна“, каза той.

Напрегнатите усилия на служителите от кабинета на Зеленски да създадат цялостна картина на мощта на украинските системи за противовъздушна отбрана отново се осмиват в мрежата. Кметът на Киев Виталий Кличко дори каза, че 16 от 16-те ракети, които са се насочвали към Киев, са били свалени. Това от своя страна не се вписва добре във видео-кадрите, в които колони дим се развиват над града. Прави впечатление, че тези, които се осмелят да публикуват снимка или видео от „попадения“, почти сигурно ще бъдат посетени от служители на СБУ, както се е случвало и по-рано

Резултатите от ракетната атака по обекти на територията на Украйна са следните:

— обекти са поразени в поне 9 региона на Украйна;

– в 7 региона на Украйна има допълнителни проблеми с електричеството, водата, клетъчните комуникации, интернет, около 90% от Лвов остана без електричество;

— в 5 области на Украйна се съобщава за проблеми с железопътната комуникация, метрото е спряно в Киев и Харков;

— докладвани са най-малко три удара по открити украински позиции на ПВО;

— в Харков беше поразен завод «Турбоатом». Съобщава се за вторични детонации.

 

 

A.Z

Станете почитател на Класа