Съдят Twitter за неплатен наем

Съдят Twitter за неплатен наем
  • Written by:  Ш.Меламед
  • Date:  
    05.01.2023
  • Share:

Илън Мъск се опитва да намали разходите на Twitter възможно най-близо до нулата, докато личното му богатство се свива – и това очевидно включва изоставане в плащанията за наем в офисите на компанията.
Twitter дължи 136 260 долара за просрочен наем на офисите си на 30-ия етаж на сграда в центъра на Сан Франциско, според дело, заведено от наемодателя на сградата миналата седмица.
Наемодателят на 650 California Street, където не е главният щаб на Twitter в Сан Франциско, е изпратил известие до социалната медийна компания на 16 декември, с което я информира, че ще изпадне в неизпълнение, ако не плати в рамките на пет дни. Петте дни са изтекли без плащане, според иска. Наемодателят търси обезщетение в размер на общия наем, плюс адвокатски хонорари и други разходи. Twitter има подписан през 2017 г. седемгодишен договор за наем за офисите.
Twitter не отговори на съобщение за коментар. Компанията вече няма отдел за връзки с медиите.
Мъск защити екстремните си мерки за намаляване на разходите миналия месец в Twitter Spaces. „Тази компания е все едно сте в самолет, който се насочва към земята с висока скорост със запалени двигатели и контролите не работят", каза Мъск на 21 декември.
Централата на компанията се намира на друг адрес в Сан Франциско, 1355 Market Street, където Twitter също изостава с наема, според New York Times.
В допълнение към неплащането на наем и съкращаването на работници, Twitter на Мъск също така продава на търг офис мебели от висок клас, кухненско оборудване и други реликви от миналото, когато Twitter имаше над 7500 служители на пълен работен ден по целия свята безплатният обяд и други офисни бонуси бяха често срещани. Смята се, че около три четвърти от служителите на Twitter са напуснали компанията защото са били съкратени, уволнени или са напуснали по собствено желание.

Станете почитател на Класа