Експерт разказа какво ще се случи, ако Путин бъде пометен от Кремъл

Експерт разказа какво ще се случи, ако Путин бъде пометен от Кремъл
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    17.01.2023
  • Share:

Руският опозиционен политик, социолог и журналист Игор Яковенко смята, че ако Владимир Путин бъде свален в Кремъл, то режимът веднага ще се разпадне. Заедно с това веднага ще приключи т. нар. „спецоперация“.

 

 

„Путин върна до голяма степен ролята на КГБ, която беше унищожена при Елцин. Но не ръководеха тайните служби, те бяха ръководени от хора от специалните служби, които Путин много умело раздели на кланове. Отделни представители на ФСБ наистина получи огромна власт и огромни възможности. Но това не е ФСБ, а това са негови представители", каза той в ефир.

Политикът е сигурен, че ако самият Путин може да бъде отстранен от цялата тази структура, тогава цялата тази структура ще рухне, пише УНИАН.

„Много фашистки диктатури издържат, те са лични режими и следователно, ако Путин бъде отстранен от тази структура, тогава тя със сигурност ще рухне. Е, или поне ще има нещо съвсем различно. Той включи огромен брой хора  в тази престъпна война, които станаха военни престъпници. Почти цялата страна ще бъде държана отговорна за това престъпление. Но ако Путин бъде отстранен от това сега, войната ще приключи незабавно", добави Яковенко.

Той каза, че шефовете на тайните служби Патрушев и Бортников са доста скептични към Пригожин и вероятно не искат той да стане ръководител на страната.

„Западът не е готов да приеме това. Западът все още е много предпазлив и предпочита известното зло пред неизвестното. Не изключвам, че те са готови по принцип да толерират запазването на властта на Путин, защото това е добре познато зло, но Пригожин като цяло е дяволът отстрани, не е ясно какво е. Не мисля, че Западът наистина е готов да посрещне Пригожин. Не мисля, че колективният Запад може да разчита на Пригожин", каза политикът.
Бившият офицер от британското военно разузнаване Филип Инграм смята, че основателят на частната военна компания "Вагнер" Евгений Пригожин все още е фаворит на руския президент Владимир Путин и негов пряк политически "наследник".

Публицистът и политолог Андрей Пионтковски заяви, че САЩ водят преговори с Китай, включително за съдбата на Путин, неговата свита и семейството. По-специално, те могат да поискат от Пекин да убеди кремълския цар да напусне страната.

 

Станете почитател на Класа