Тактиката на Русия ще се промени: Анализатор плаши с прогноза след удара по Днипро

Тактиката на Русия ще се промени: Анализатор плаши с прогноза след удара по Днипро
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    19.01.2023
  • Share:

Александър Коваленко, военен и политически наблюдател от групата "Информационна съпротива", смята, че след ракетния удар на руските сили по Днипро на 14 януари може да се говори за промяна в тактиката на руския обстрел, информира "УНИАН". 

 

 

В своя акаунт в Telegram той изказва предположение, че сега руските ракетни удари могат да бъдат насочени едновременно срещу два вида обекти: обекти от критичната инфраструктура и граждански обекти.

"Да, преди време руснаците също са удряли цивилни цели по време на ракетни удари, което е довело до смъртта на цивилни. Но в случая с Днипро става дума за целенасочен удар с ракета, чиято бойна глава е почти един тон!

- Да, и преди е имало такива удари с ракети X-22. В Кременчуг, Сергеевка, Затока и така нататък. Но в този случай става дума за жилищен комплекс, а не за супермаркет, който може да бъде сбъркан със склад, или туристически комплекс със злополучен мост. Не може да има оправдания, че ракетата е попаднала на грешно място", подчертава Коваленко. 

Според неговите думи, дори при отваряне на картата се вижда, че това е жилищен район и "при се отклоняване от целта, пак попадаш в жилищен блок".

"Това означава, че този сектор, застроен с жилищни сгради, е избран от руските терористи умишлено. Така че ако ракета бъде насочена натам, тя ще унищожава и убива.

- Очевидно е, че X-22, които са абсолютно неподходящи за нанасяне на високоточни удари, ще бъдат използвани при масирани бомбардировки на жилищни райони. На свой ред по-точните ракети Х-101 и "Калибър" могат да продължат да се използват срещу критичната инфраструктура", обобщава Коваленко.

 

Станете почитател на Класа