Във Франция нарекоха думите на Макрон за Украйна безумие

Във Франция нарекоха думите на Макрон за Украйна безумие
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    15.02.2023
  • Share:

Политикът Филипо нарече безумие думите на Макрон за доставките на оръжие на Украйна

 

 

Във Франция нарекоха думите на Макрон за Украйна безумие

 

 

Еманюел Макрон прави всичко, за да изостри украинския конфликт и напълно да опустоши френската армия, заяви политикът и бивш евродепутат Флориан Филипо в своя Twitter.

Така той разкритикува президента на страната, който заяви в петък, че «абсолютно не изключва нищо» относно доставката на нови оръжия за Киев.

«Той току-що го обяви в Брюксел. Безумие!» — написа Филипо.

Бившият евродепутат също призова да се спре изпращането на пари и оръжия в Украйна, като ги нарече «гориво на войната».

В същото време, според канала BFMTV, Макрон уточни, че ще бъде невъзможно предоставянето на изтребители в Украйна през следващите седмици. Според президента той предпочита да помогне на Киев в други „приоритети“, като например доставката на гаубици „Цезар“.

В сряда украинският президент Владимир Зеленски, по време на речта си в британския парламент, лично поиска от Лондон изтребители. Както по-късно съобщи Sky News, позовавайки се на говорител на Даунинг стрийт, премиерът Риши Сунак е инструктирал министъра на отбраната Бен Уолъс да разбере какво оборудване страната потенциално може да предостави на Киев.

Русия изпрати нота до страните от НАТО миналата пролет заради доставките на оръжие за Украйна. Външният министър на РФ Сергей Лавров отбеляза, че всеки товар, който съдържа военна техника, ще стане легитимна цел за руските военни.

Министерството на външните работи на РФ заяви, че страните от алианса си «играят с огъня», доставяйки оръжие.

Говорителят на президента на РФ Дмитрий Песков отбеляза, че натъпкването на Киев с оръжие от Запада не допринася за успеха на руско-украинските преговори и ще има само негативен ефект.

 

 

ПП

Станете почитател на Класа