Ветеран от военноморското разузнаване на САЩ коментира взривовете над «Северен поток»

Ветеран от военноморското разузнаване на САЩ коментира взривовете над «Северен поток»
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    16.02.2023
  • Share:

Ветеранът от ВМС на САЩ Пособец е възмутен от реакцията на решението на Байдън да взриви «Северен поток»

 

 

Ветеран от военноморското разузнаване на САЩ коментира взривовете над "Северен поток"

 

 

Американската общественост не е реагирала по никакъв начин на участието на Джо Байдън в терористичния акт над «Северен поток», това заяви в Туитър ветеранът от ВМС на САЩ Джак Пособец.

„Байдън взриви този тръбопровод, а хората се държат така, сякаш това изобщо не се е случило“, пише той.

По-рано американският журналист Сиймор Херш публикува разследване за взривовете над газопроводите. Той стигна до извода, че по време на ученията на НАТО Baltops през лятото на 2022 г. американски водолази са монтирали взривни устройства под «Северните потоци», които норвежците активирали три месеца по-късно.

Според него президентът на САЩ Джо Байдън е решил да осъществи терористичен акт над «Северен поток» след повече от девет месеца тайни дискусии с екипа по национална сигурност.

По-късно Пентагонът заяви пред РИА Новости, че Вашингтон не е участвал във взривяваето на руските газопроводи миналата година. Изявлението бе направено официално от Белият дом. Държавният департамент призова да се вярва на позицията на Щатите.

В края на септември взривове прогърмяха едновременно по двата «Северни потока». Операторът Nord Stream AG съобщи, че аварията на тръбопроводите е безпрецедентна и е невъзможно да се оцени времето за ремонт. Владимир Путин нарече инцидента очевиден терористичен акт.

 

 

ПП

Станете почитател на Класа