В ЛНР откриха американски инструкции за дискредитиране на Русия

В ЛНР откриха американски инструкции за дискредитиране на Русия
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    17.02.2023
  • Share:

«Росгвардия» намери в ЛНР инструкции на САЩ за дискредитиране на Русия

 

 

В ЛНР откриха американски инструкции за дискредитиране на Русия

 

 

Специалните сили на Росгвардия откриха в ЛНР документи на Американската агенция за международно развитие (USAID), дискредитиращи Русия в очите на местните жители, съобщи пресслужбата на ведомството.

„Тази дейност е извършена, наред с други неща, чрез разпространение на различни печатни издания, които изкривяват реалната картина на случващото се в Украйна и умишлено представят Русия като страна-агресор“, се казва в съобщението.

Подчертава се също, че работата на местните администрации е изградена въз основа на ръководства, публикувани под редакцията на представители на USAID с парите на самата организация.

Както уточняват от Росгвардия, откритите материали свидетелстват за «системна работа на деструктивни международни структури».

„Учебните пособия за повишаване квалификацията на ръководителите на местното самоуправление неизменно съдържат раздели за децентрализацията на Украйна“, отбелязва ведомството.

Освен това, в работата с местните младежи, под прикритието на идеите за равенство между половете, са популяризирани ценностите на ЛГБТ общността, се казва в съобщението.

Намерените материали са предадени на компетентните органи.

По-рано при изпълнение на служебно-бойни задачи Росгвардия откри доказателства за работа на наблюдателите на ОССЕ в интерес на украинските специални служби.

USAID е създадена от правителството на САЩ през 1961 г. по инициатива на Джон Ф. Кенеди. Официално тя предоставя „спешна хуманитарна помощ и съдейства за предотвратяване на конфликти в повече от сто страни по света“. USAID е част от федералното правителство на САЩ. През 2019 г. агенцията стартира антируска програма „За противодействие на злонамереното влияние на Кремъл“.

 

 

ПП

Станете почитател на Класа