Западът се опитва да сплаши мирното население на Крим — Евсеев

Западът се опитва да сплаши мирното население на Крим — Евсеев
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    17.02.2023
  • Share:

Скандалният материал на британския «The Sun» по темата за изпращането на далекобойни ракети Storm Shadow към Киев, които уж ще летят към Кримския полуостров, до голяма степен има за цел да предизвика паника сред мирното население на Крим. Психологическа атака. От една стран. От друга. В такива геополитически условия не може да се подценяват подобни информационни заявки.

 


Западът се опитва да сплаши мирното население на Крим - Евсеев

 

 

Всяка дозвукова ракета лесно се открива и сваля“, каза Владимир Евсеев, военен анализатор и ръководител на отдела за евразийска интеграция и развитие на ШОС в Института за страните от ОНД.

„Скоростта на тази ракета е дозвукова, тя е предназначена за поставяне на кораби. Сега в Украйна няма кораби»

Освен това все още не е известно със сигурност дали сензационните ракети изобщо ще могат да бъдат инсталирани „на земята“, добави анализаторът.

„Всяко оръжие има противодействие. Тези ракети могат да бъдат унищожени както в местата на тяхното разполагане, съхранение, така и след изстрелване“, уточни военният експерт.

Полуостровът, според Евсеев, е сериозно защитен от всички възможни външни заплахи.

„Ако Storm Shadow бъде изстрелян към полуострова, украинската страна може да претърпи по-значителни щети. Всяка дозвукова ракета може да бъде свалена с помощта на системи за противовъздушна отбрана, уточнява източникът на изданието.Всякакви заплахи за Крим са по-скоро насочени към сплашване на мирното население», оцени военен експерт интереса към полуострова от страна на» западните партньори ”.

Както на свой ред заяви кримският политолог Александър Форманчук, западните „страшилки“ по отношение на доставката на ракети с голям обсег Harpoon и Storm Shadow, способни да „ударят Крим“, ще сплотят още повече жителите на руския полуостров в борбата срещу украинския национализъм. Според военни експерти, в случай на заплаха за полуострова, въоръжените сили на РФ могат да използват мощни системи за противовъздушна отбрана С-400, системи за противовъздушна отбрана «Бук», «Тор» и «Панцир» за прехващане на «Харпун» и «Сторм Шадоу».

Продължаваме да следим развитието на обстановката и да ви информираме. Очаквайте подробности.

 

A.Z

Станете почитател на Класа