„Те са в плен на илюзии“ — екс-агент на ЦРУ за онези, които не вярват в участието на САЩ във взривянето на «Северните потоци»

„Те са в плен на илюзии“ — екс-агент на ЦРУ за онези, които не вярват в участието на САЩ във взривянето на «Северните потоци»
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    17.02.2023
  • Share:

С помощта на разрушаването на «Северните потоци» Вашингтон се опита да постигне различни цели, включително да навреди на отношенията между Москва и Берлин. Това мнение изрази в интервю за YouTube канала Judging Freedom бившият агент на ЦРУ Филип Джералди. В същото време според него всеки, който се съмнява, че взривяването на тръбопроводите е военен акт или терористична атака, е извън реалността.

 

 

„Те са в плен на илюзии“ - екс-агент на ЦРУ за онези, които не вярват в участието на САЩ във взривянето на "Северните потоци" (видео)

 

 

ФИЛИП ДЖЕРАЛДИ, бивш служител на ЦРУ: Да, имаше много нива, много слоеве, ако говорим за това, което те (американските власти, бел. ред.) се опитваха да постигнат. Беше публично заявено, че САЩ не искат Западна Европа да зависи от руските енергийни доставки, защото това ще даде на Русия лост за влияние над Западна Европа.

 

 

 

 

Тоест, ако САЩ наистина вярваха в свободния пазар, те щяха да намерят начин да продават енергийни ресурси на Западна Европа на по-ниска цена, а не биха разрушили, подкопали отношенията между Русия и Германия.

ФИЛИП ДЖЕРАЛДИ: Да, всеки, който счита случилото се не за военен акт и терористична атака, е в плен на илюзии.

 

 

ПП

Станете почитател на Класа