Newsweek: САЩ дадоха на Украйна „последен шанс“

Newsweek: САЩ дадоха на Украйна „последен шанс“
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    17.02.2023
  • Share:

Newsweek: САЩ изпращат сигнал на Украйна да ограничи западната помощ

 

 

Newsweek: САЩ дадоха на Украйна „последен шанс“

 

 

Официални представители на САЩ са подали в частен порядък на Украйна сигнал, че западната помощ не е безгранична, пише Newsweek.

„Вътрешните критици вероятно ще започнат да поставят под въпрос водещата роля на Вашингтон в предоставянето на помощ, ако се види, че континенталните държави от НАТО предоставят недостатъчна подкрепа или дори са в разкол по отношение на Украйна“, цитира авторът на статията професора от Лондонския университет Роб Сингх.

Освен това, според професора от Кралския колеж в Лондон Майкъл Кларк, Киев трябва да предприеме определени стъпки, за да продължи да получава подкрепа.

„Настоящите признаци на потенциално нежелание да се продължи (финансирането на Украйна, бел. ред.) всъщност са само сигнал, че Киев трябва не само да продължи да воюва тази година, но и да направи някакъв решаващ обрат на бойното поле“, уточни той.

Това е доста трудна задача за украинските военни, заключи Кларк.

Русия многократно отбелязва, че Северноатлантическият алианс е насочен към конфронтация, Кремъл също многократно изразява загрижеността си относно струпването на сили на НАТО в Европа.

Москва също така предупреди, че западната военна помощ не вещае нищо добро за Украйна, а само ще удължи конфликта, както и че транспортът на чужди оръжия ще станат законни цели за руската армия.

 

 

ПП

Станете почитател на Класа