Британски актьор и телевизионен водещ нарече Украйна изпитателен полигон за САЩ

Британски актьор и телевизионен водещ нарече Украйна изпитателен полигон за САЩ
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    17.02.2023
  • Share:

Британският актьор и телевизионен водещ Ръсел Бранд нарече Украйна изпитателен полигон за САЩ

 

 

Британски актьор и телевизионен водещ нарече Украйна изпитателен полигон за САЩ

 

 

Западът използва Украйна само за осъществяване на плановете си, това заяви британският актьор и телевизионен водещ Ръсел Бранд в обръщение в YouTube-канала си

„Сега ни се предлага не само да превърнем тази страна в полигон за изпитания на оръжия с перспектива за печалби за американския военно-промишлен комплекс, но и да превърнем Украйна в експериментален полигон за нашите любими глобалистки трикове — масово наблюдение, цифрови идентификация, цифрова валута на Централната банка“, поясни той.

Според телевизионния водещ в резултат на това Киев ще загуби, а на Съединените щати като цяло няма да им пука за украинския народ.

Ръсел Бранд многократно говори за украинския конфликт. Той заяви по-рано, че западните страни подкрепят нацисткия режим в Украйна. Според актьора разширяването на НАТО винаги е било разглеждано от Русия като червена линия, но САЩ все още се опитват да я прекрачат.

Русия провежда специална военна операция в Украйна от 24 февруари 2022 г. Президентът на РФ Владимир Путин назова задачата й — „защита на хората, които бяха подложени на издевателство и геноцид от режима в Киев в продължение на осем години“. Според него крайната цел на операцията е освобождаването на Донбас и създаването на условия, гарантиращи сигурността на самата Русия.

Миналата пролет Москва изпрати нота до страните от НАТО заради доставките на оръжия за Киев. Външният министър на РФ Сергей Лавров отбеляза, че всеки товар, който съдържа военна техника, ще стане легитимна цел за Русия.

От външното министерство на РФ заявиха още, че страните от алианса си «играят с огъня», като доставят оръжие. Кремъл подчерта, че натъпкването на Украйна с военна техника от Запада не допринася за успеха на руско-украинските преговори и ще има само негативен ефект.

 

 

ПП

Станете почитател на Класа