BZ: «По-нататъшен износ на оръжия не е недопустим» — известен германски политик подкрепи «Манифеста за мир» в Украйна

BZ: «По-нататъшен износ на оръжия не е недопустим» — известен германски политик подкрепи «Манифеста за мир» в Украйна
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    19.02.2023
  • Share:

Депутатът в Бундестага и бивш ръководител на парламентарната фракция на Лявата партия Грегор Гизи подписа петиция, наречена «Манифест за мир», инициирана от Сара Вагенкнехт и Алис Шварцер, съобщава Berliner Zeitung. Според него Западът, който отхвърля прекратяването на огъня, „съзнателно върви към много по-голям брой смъртни случаи, ранени и разрушения“. Петицията, която беше публикувана онлайн миналия петък, събра близо 500 000 подписа до момента.

 

 

BZ: "По-нататъшен износ на оръжия не е недопустим" - известен германски политик подкрепи "Манифеста за мир" в Украйна

 

 

Членът на Бундестага и бивш ръководител на парламентарната фракция на Лявата партия Грегор Гизи подписа петиция, озаглавена „Манифест за мир“, инициирана миналата седмица от известната представителка на германската левица Сара Вагенкнехт и известната активистка за правата на жените Алис Шварцер, съобщава Berliner Zeitung.

В прессъобщение на уебсайта на Лявата партия и на страницата си в Twitter Гизи обяснява защо е подкрепил манифеста. Освен това той призовава за участие в мирна демонстрация пред Бранденбургската врата в Берлин, насрочена за 25 февруари, пише изданието.

 

 

ПП

Станете почитател на Класа