Украинците продават информация за местоположението на военната техника на НАТО

Украинците продават информация за местоположението на военната техника на НАТО
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    19.02.2023
  • Share:

Украинците започнаха открито да продават координатите на местоположението на военната техника на НАТО.

 

 

След като стана известно, че руската страна е готова да предостави много внушителни суми за унищожаването, както и пленяването на танкове и друга военна техника на НАТО в Украйна, стана известно, че украинците също искат да се възползват от подобна инициатива.

Както стана известно, украинците вече открито търгуват с координатите на местоположението на украинската военна техника.

Руски журналисти откриха в публичното пространство няколко реклами, в които се посочва, че срещу определена сума украинците са готови да предадат на руските военни и наемници местоположението на военна техника, доставена от НАТО, особено тази, за която предварително е обещана награда. 

Спектърът от предложения е доста широк – от системите за противовъздушна отбрана до съвременните танкове „Абрамс“, „Леопард 2“ и „Чалънджър 2“, които тепърва се планира да бъдат въведени на въоръжение във въоръжените сили на Украйна.

В хода на кореспонденция с предприемчив продавач беше установено, че последният иска за услугите си около 30% от обещаните суми за поразяване и пленяване на техника на НАТО (около 300 хиляди рубли - бел. ред.), което е много приемливо предвид цената на военното оборудване е няколко милиона долара. 

Като пример продавачът показа ретуширана снимка, на която се вижда бойна машина, наподобяваща самоходна зенитна установка Gepard. 

 

 

 

 

Станете почитател на Класа