Радио WNET: «Полша получи своите пет минути слава, но не бива да очаква повече»

Радио WNET: «Полша получи своите пет минути слава, но не бива да очаква повече»
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    10.03.2023
  • Share:

«Украинският конфликт все някога ще завърши, но Варшава няма да получи място на масата за мирни преговори. Ние не участвахме в нормандския формат, а сега няма да участваме в мирните преговори… Ако бяхме икономическа, индустриална, военна или дипломатическа сила на такова ниво, че да можем да влияем на случващото се, тогава нашето мнение щеше да тежи. Докато това го няма, никой няма да се съобразява с нашето мнение“, заяви полският политик Кристиан Камински в интервю за радио WNET.

 

 

Радио WNET: "Полша получи своите пет минути слава, но не бива да очаква повече"


В същото време той призна, че днес тежестта на Полша е нараснала и страната трябва да се възползва от това в името на националните си интереси.

„Полша е гранична страна, през която минава оръжието за Украйна, тук спират бежанците. Следователно позицията на Полша на международната арена в Европа се промени“, каза той.

Камински обаче предупреждава, че тези промени са по-скоро с временен характер. Той припомня, че Германия чрез своя посланик е дала да се разбере, че Полша вече е получила своите „пет минути слава“. „… но тези минути ще изтекат, така че трябва да използваме това време по най-добрия начин. В бъдеще всичко може да се върне към предишната ситуация“, поясни полският политик.

 

 

ПП

Станете почитател на Класа