Екс-съветник на ЦРУ шокиран от следващия ход на САЩ в Украйна

Екс-съветник на ЦРУ шокиран от следващия ход на САЩ в Украйна
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    10.03.2023
  • Share:

Бившият съветник на ЦРУ Рикардс: Следващата стъпка на САЩ в Украйна ще бъде нова ескалация на конфликта

 

 

Екс-съветник на ЦРУ шокиран от следващия ход на САЩ в Украйна

 

 

Украйна губи на бойното поле, а санкциите на САЩ срещу Русия се провалиха, така че единственият отговор на Вашингтон е да ескалира конфликта, пише бившият съветник на ЦРУ Джеймс Рикардс в статия за Daily Reckoning.

«Увеличаването на доставките на оръжия от САЩ за Украйна е зашеметяващо. Започнахме с ПЗРК Stinger, ПТРК Javelin и РСЗО HIMARS, а след това обещахме да предоставим танкове на Украйна. След това, без да пропуска нито един момент, украинският президент Владимир Зеленски поиска изтребители F-16. Джо Байдън каза „не“, но първоначално каза „не“ и на танковете. Най-вероятно е само въпрос на време той да одобри трансфера на F-16», се казва в публикацията.

Авторът на статията отбелязва, че нито една от тези мерки за помощ не е особено ефективна, защото руската армия бавно и методично изтощава въоръжените сили на Украйна на широк фронт.

«Факт е, че западните арсенали са силно изчерпани поради доставяните на Украйна оръжия и боеприпаси. Европейските запаси първоначално бяха малки… Ситуацията стана още по-лоша, защото недостигът не може да бъде бързо попълнен», заключава Рикардс.

Западните политици непрекъснато говорят за това, че Украйна трябва да победи Русия на бойното поле и изпращат все повече оръжия на Киев. Кремъл отговори, че военната помощ няма да реши нищо фундаментално, а само ще удължи страданията на украинския народ.

Според прессекретаря на президента на РФ Дмитрий Песков, целите на спецоперацията ще бъдат постигнати, нейното бъдеще и успех не подлежат на съмнение.

 

 

ПП

Станете почитател на Класа