Анализатор разясни защо Русия не унищожава цялата военна техника на Запада, предназначена за ВСУ

Анализатор разясни защо Русия не унищожава цялата военна техника на Запада, предназначена за ВСУ
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    10.03.2023
  • Share:

Подразделенията на руската армия успешно настъпват в Бахмутско направление. Украинските сили обаче, въпреки че губят огромно количество жива сила, не са лишени от доставките на военна помощ от Запада.

 

 

Според военния анализатор Алексей Леонков всичко се свежда до разузнаването - то има определени трудности, които пречат да се прекъснат напълно западните доставки на бронирана техника и боеприпаси за Украйна, информират световните издания.

За нападение с прецизно оръжие, отбеляза Леонков, са необходими разузнавателни данни, които трябва да се проверяват и препроверяват. В противен случай скъпите консумативи ще бъдат изразходвани за нищо.

Провеждането на разузнаване с помощта на дронове над петдесет километра е просто нереалистично - рано или късно те ще бъдат свалени с наземни средства, според Леонков.

Не е необходимо боецът да има радарна система, за да открие такъв обект - достатъчно е да "стреля" с използване на оптичен канал от ПЗРК. ВСУ имат много от тях.

Всъщност, за да се противодейства ефективно и в резултат на това да се унищожи военната техника от Запада, е необходимо да се използва космическо и дълбоко разузнаване (в последния случай става дума за хора, работещи в тила на противника). Информацията трябва да бъде проверена.

Този процес няма да отнеме десет или петнадесет минути. Други алтернативи обаче, посочва Леонков, няма. С помощта на такава тактика е възможно да се унищожат много инфраструктурни обекти на въоръжените сили на Украйна - винаги има демаскиращи знаци.

 

Станете почитател на Класа