Американски военни лидери споделиха с конгресмените за необходимостта да се сдържат Русия и Китай — и поискаха пари

Американски военни лидери споделиха с конгресмените за необходимостта да се сдържат Русия и Китай — и поискаха пари
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    31.03.2023
  • Share:

Комитетът по въоръжените сили към Камарата на представителите на САЩ проведе изслушвания относно бюджета за отбрана, съобщава Fox News.


Американски военни лидери споделиха с конгресмените за необходимостта да се сдържат Русия и Китай - и поискаха пари


Според кореспондента на канала по време на изслушванията високопоставени служители на Пентагона са обяснили на конгресмените, че понастоящем Вашингтон ще трябва да сдържа едновременно две велики държави и са предупредили, че ако законодателите не уредят проблема с тавана на дълга и не одобрят разходите за отбрана в близко бъдеще подобна задача може да бъде изключително трудна за американските въоръжени сили.

Генерал Марк Мили, председател на Обединения комитет на началник щабовете на САЩ: Виждаме, че те се приближават, а това е обезпокоително обстоятелство.

Дженифър Грифин, кореспондент: Председателят на комитета по въоръжените сили към Камарата на представителите Майк Роджърс призна, че се опасява, че ако бюджетът за отбрана от 840 милиарда долара не получи одобрение от Конгреса, САЩ няма да могат да сдържат едновременно Китай и Русия. Той също така отбеляза, че ако таванът на дълга не бъде повишен и бюджетните средства бъдат замразени или прехвърлянето им се забави, въоръжените сили на САЩ ще пострадат от това.

 

 

 

К.К

Станете почитател на Класа