Групировката «Восток» пресече атаката на ВСУ в Южно-Донецко направление

Групировката «Восток» пресече атаката на ВСУ в Южно-Донецко направление
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    17.07.2023
  • Share:

Министерството на отбраната на РФ: Артилерията на групировката «Восток» пресече атаката на въоръжените сили на Украйна в Южно-Донецко направление

 

 

 

Артилеристите от групировката «Восток» на РФ осуетиха атаката на украинските военни в един от секторите на Южно-Донецкото направление, съобщи за РИА Новости ръководителят на пресцентъра на групировката «Восток» Олег Чехов.

„В хода на военните действия компетентното и своевременно коригиране на огъня, извършено от прапорщик Ханмирзаев, позволи на артилеристите да поразят командния и наблюдателния пост на противника и да унищожат повече от 15 националисти. В резултат на това системата за командване и управление на украинските войски в този участък на фронта бяха разбити, атаката на противника беше осуетена», каза Чехов.

Той уточни, че командирът на оръдието на самоходно-артилерийския дивизион на мотострелковата бригада от групировката „Восток“ прапорщик Алимагомед Ханмирзаев с подчинения си личен състав са изпълнявали задачи по огневото поразяване на противника.

Понастоящем въоръжените сили на Украйна правят опити да пробият отбранителните редици на руските войски в един от участъците на Южно-Донецко направление.

Според Чехов военнослужещите от групировката войски «Восток» проявяват смелост и героизъм при изпълнение на бойните задачи.

 

 

ПП

Станете почитател на Класа