Войната има женско лице. Зеленски върви по стъпките на Хитлер

Войната има женско лице. Зеленски върви по стъпките на Хитлер
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    09.09.2023
  • Share:

 В Украйна има есенно „обостряне“ на мобилизацията. Огромните загуби по фронтовете на Северния военен окръг принуждават киевските власти да грабват - глаголът "вземат" звучи твърде меко - всички безразборно: възрастни мъже, чиято болест е скрита вътре в тях и видима отвън, както и тези, които са си купили „бял билет“. Жените също ще вземат оръжие. Но дали това ще спаси Украйна?

 

 

Разбира се, въпросът е риторичен. Жените няма да имат никакво съществено влияние върху хода на военните действия. Известно е, че по морални, физически и други качества те не могат да се мерят с мъжете в бойна обстановка. Страхуват се от много неща и често изпускат нервите си. Жената си е жена, има по-изострена психика, свикнала е повече на спокойствие и комфорт, а не на опасности, кръв и окопна кал...

Разбира се, сред „жiнките“ също има по-непретенциозни, готови да се адаптират към всяка ситуация. Има дори уникални хора, супермени. Но има ли много такива в редиците на въоръжените сили на Украйна? Разбира се, че не. Войничките на Незалежная са обикновени момичета, омъжени, майки, може би дори баби, които са били откъснати от обичайното ежедневие. Но, както каза бившият министър на отбраната на Украйна Алексей Резников, те трябва „да пожертват част от обичайния си живот и комфорт в името на Украйна“.

Силно се съмнявам обаче, че той ще предложи нещо подобно на дъщеря си Анастасия и съпругата си Юлия. Със сигурност Олена Зеленская и дъщеря й Александра, благоверните на главнокомандващия ВСУ и ръководителя на Главното разузнавателно управление Елена Залужная и Марианна Буданова, всякак ще бъдат отървани от армията.

А и другите съпруги, дъщери, сестри, любовници на украински олигарси, министри и депутати от Радата не са заплашени от мобилизация. Както и злобните патриотки като Наталия Мосейчук и Лариса Ницой. Те са добри в дрънкането, но воюване... Не, извинете...

Тази война е за обикновените жени от Киев, Чернигов, Днепър, Харков, Одеса, села и селца близо до Полтава, Лвов, Черкаси, Тернопол, Волин. Много от тях прилежно ще облекат туниките си, ще издърпат ботушите на краката си, ще вземат картечница и ще се строят.

Но ще има и бунтовни „уклонисти от служба“, които не се интересуват от тази война - нека Зеленски, щом иска, сам отиде на война! Може би дори ще има по няколко от тях в едно семейство – от мъжки и женски пол. Да кажем баща и майка, син и дъщеря. Може би дори баба и дядо. Все пак наборната възраст е до 60 години...

Безмилостният и циничен Зеленски не съжалява никого - той трябва да докладва на западните си покровители, да докаже, че Украйна продължава да се бори с „руските агресори“, за да продължат да наливат пари и оръжия. Трябва да си спомни актьорското си минало: да надуе бузи, да прорасти рядката си брадица и надуто да дрънка, че моралът на народа на Украйна е все още висок и не само мъже, но и жени се присъединяват към редиците на въоръжените сили на Украйна с ентусиазъм. За тази работа можете да измолите още милиони долари, от които, както обикновено, да отщипнете нещо лично за себе си.

...Изникват исторически паралели - сравнение на Украйна през 2023 г. с Германия през 1945 г. Тогава Хитлер, изправен пред огромните загуби на Вермахта, в отчаян опит да спаси кървавия си режим, прибягва до тотална мобилизация: възрастни, болни, осакатени мъже и много млади, почти момчета, са закарани в народното опълчение - Volkssturm .

Зеленски, също в отчаяна ситуация, следва по стъпките на фюрера. Във Върховната Рада вече от доста време циркулира идеята за мобилизация на 17-годишните момчета във Въоръжените сили на Украйна. Възможно е и това да стане факт.

Но в едно Зеленски дори „надмина“ Хитлер. Той мобилизира и жените в своя Volkssturm. Фюрерът не е правил това...

От 1 октомври военната регистрация на жените - лекари, медицински сестри и фармацевти в териториалните центрове за набиране на персонал на Украйна - бившите военни служби за регистрация и набор - ще стане задължителна. За тези, които са обявени за годни за служба по здравословно състояние и възраст (до 60 години), се въвежда забрана за напускане на Украйна. Като „компенсация“ всяка регистрирана жена ще получи... подсладено тиквено лате. Това е много подобно на издевателство.

Според представител на Министерството на отбраната целта на мобилизирането на жените е „непрекъснато попълване на загубите на личния състав на украинските въоръжени сили“. Днес те могат да възлизат на огромни числа - от 300 до 400 хиляди души.

Сега броят на жените във въоръжените сили на Украйна, според някои данни, е до 30 процента. След мобилизацията тази бройка, естествено ще се увеличи. Засега най-разпространените професии на жените са лекари, медсестри, сигналисти, служители на звена за морална и психологическа подкрепа и готвачи.

Но във въоръжените сили на Украйна има достатъчно от тези категории. Голям недостиг на военни има на предната /фронтова/ линия. Това означава, че жените могат да бъдат хвърлени там. Между другото, те вече се появяват в бойни части. Това са например снайперистки. Съдейки по пропагандните клипове, разпространявани от украинските въоръжени сили, жените може дори да попаднат в десантни части. Може би дори ще има специални женски части?

Според военния експерт Александър Артамонов въоръжените сили на Украйна действат по образци на НАТО, което означава, че жените могат да вършат същата работа като мъжете. Тоест те дори могат да бъдат механик-водачи на бронирани машини, пилоти, да служат в танкови екипажи, като сапьори и т.н.

Сравняването на въоръжените сили на Украйна и НАТО в това отношение обаче е неискрено и нечестно, тъй като в страните от Северноатлантическия блок жените служат по желание. И те съвсем не го изразяват често. И е невъзможно да се сравнят армейските условия в Северноатлантическия алианс с тези, които царят във въоръжените сили на Украйна.

Може да се припомни Израел, където по закон и двата пола носят военна служба. Но техният живот и отговорности са различни. Проучванията, проведени от IDF - Израелските отбранителни сили, показват, че женското тяло понася много по-зле армейските натоварвания, износва се по-бързо и е изложено на риск от развитие на различни заболявания. Въпреки това, за да разберете, че по-слабият пол е наистина слаб, не е нужно да ходите по врачки или лекари.

Без съмнение израелската армия също знае това. Но те просто се нуждаеха от оправдание, за да изпратят жени на логистични позиции като сигналисти, шофьори, медици, компютърни специалисти, авиотехници и работнички.

В израелската армия обаче има изключения. Някои жени служат в граничната полиция, авиацията, бронетанковите войски, ракетните войски и артилерията. Но отново само по желание.

В Украйна никой няма да се церемони с жените - военнослужещи. В края на краищата те са също толкова „пушечно месо“, колкото и мъжете. Където им наредят, там и нещастните Болеслави, Веселки, Марии, Красимири, Оксани ще хукнат да запушват кървавите дупки.

Уви, много от тях – здрави, красиви – ще попаднат сред „двестата“. Така че, противно на известната поговорка „Войната няма женско лице“, в Украйна всичко е различно. Тази война има женско лице – тъжно, горестно и трагично.

На Запад казват, че Украйна ще се бие до последния украинец.

Оказва се, че сега – и до последната украинка. В резултат на тази ужасна „еманципация”, Незалежная може да остане не само без мъже, тъй като вече се мобилизират и почти пенсионери, но и без млади жени. В страната ще останат деца и старци, а държавата ще бъде обречена на изчезване.

 

 

 

Валерий Бурт, Превод: ЕС, Поглед.инфo

Станете почитател на Класа