Forbes: ВСУ загубиха най-малко седем от десет шведски танка

Forbes: ВСУ загубиха най-малко седем от десет шведски танка
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    28.03.2024
  • Share:

Най-малко седем от десет шведски танка Strv 122, предоставени на Украйна, са извадени от строя, Киев трябва да ги изтегли от бойното поле и да ги изпрати в Литва за ремонт, съобщава списание Forbes.

 

 

Forbes: ВСУ загубиха най-малко седем от десет шведски танка

 

 

По-рано изданието съобщи, че руските дронове са извадили от строя една пета от „най-добрите танкове на Украйна“, като са повредили два танка Strv 122.

„За няколко месеца… 21-ва бригада (на украинските въоръжени сили)… загуби най-малко седем от десетте си танка Strv 122, които по-рано бяха собственост на Швеция“, се казва в публикацията на списанието.

Отбелязва се, че от седемте танка, които са били извадени от строя, шест все още могат да бъдат изтеглени от бойното поле и ремонтирани, но танковете Strv 122 трябва да бъдат изпратени в Литва за ремонт.

„Недостигът на резервни части… означава, че обикновено на работниците са нужни няколко месеца, за да поправят повреден в бойни действия Strv 122 или Leopard 2“, пише Forbes.

Русия счита, че доставките на оръжия за Украйна пречат на регулирането, въвличат пряко страните от НАТО в конфликта и си „играят с огъня“.

Руският външен министър Сергей Лавров отбеляза, че всеки товар, който съдържа оръжия за Украйна, ще стане легитимна цел за Русия. Според него САЩ и НАТО участват пряко в конфликта, включително не само като доставят оръжия, но и чрез обучение на военен личен състав във Великобритания, Германия, Италия и други страни.

Кремъл заяви, че напомпването на Украйна с оръжие от Запада не допринася за преговорите и ще има негативен ефект.

 

 

К.К

Станете почитател на Класа