ПВО на Русия свали 15 въздушни цели, поели към Белгород

ПВО на Русия свали 15 въздушни цели, поели към Белгород
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    29.03.2024
  • Share:

Системата за противовъздушна отбрана на Русия свали 15 въздушни цели на подхода към Белгород, по предварителна информация няма жертви, съобщи губернаторът Вячеслав Гладков в канала си в Telegram, цитиран от РИА Новости.

 

 

Ръководителят на региона съобщи в 2.49 московско време, че е обявена ракетна заплаха в Белгород и Белгородска област. В 3.42 московско време сигналът за предупреждение за ракета е отменен.

 

"Нашата система за противовъздушна отбрана работи над Белгород и Белгородска област - 15 въздушни цели бяха свалени при подхода към града. По предварителна информация няма жертви", пише той.

Ръководителят на региона добави, че в Белгород в резултат на въздушно нападение са били счупени прозорци в 37 апартамента от 17 жилищни сгради, а в една от жилищните сгради осколки от снаряди сериозно са повредили балкона на един апартамент. Повредено е остъкляването в Белгород Арена и физкултурен салон № 22. По предварителни данни 12 коли са пострадали от осколки.

"В Белгородска област, след отразяване на въздушна атака от украинските въоръжени сили в село Дубовое от силите за противовъздушна отбрана, беше срязан покрив на частно домакинство. В село Репное една кола беше разсечена от шрапнел", добави Гладков.

Спешна помощ работи на терен. Информацията за последствията от обстрела се изяснява.

 
 

Станете почитател на Класа