The Daily Telegraph: Британия отслаби отбраната си от страх да не провокира Русия и Китай

The Daily Telegraph: Британия отслаби отбраната си от страх да не провокира Русия и Китай
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    29.03.2024
  • Share:

Правителството на Обединеното кралство изглежда е „твърде уплашено“, за да се защити срещу потенциално опасни противници като Китай или Русия, вместо това е готово на всичко, за да избегне провокирането им, твърди Кон Кафлин, наблюдател за The Daily Telegraph. Според него по тази причина Лондон не предприема достатъчно мерки както по отношение на конфликта в Украйна, така и за борба със заплахите в киберпространството. Авторът призовава правителството да защитава по-активно своите интереси, а не да се ограничава само със символични жестове.

 

 

The Daily Telegraph: Британия отслаби отбраната си от страх да не провокира Русия и Китай

 

 

Британското правителство е „изправено пред неопровержими доказателства, че враждебните държави се стремят да ни навредят“, но неговият отговор е да избягва предприемането на каквито и да е действия, които биха могли да се възприемат като провокативни, пише наблюдателят на The Daily Telegraph Кон Кофлин. Според него именно този начин на мислене е определил реакцията на Лондон както към украинския конфликт, така и към заплахите в киберпространството.

Вместо да предостави на Киев достатъчно военни ресурси, за да могат украинците да „нанесат съкрушително поражение на Москва“, Лондон само помага да се сдържат ударите и предоставя на Киев средства за защита, а не съдейства за постигането на победа, се подчертава в статията.

Подобен подход се наблюдава и по отношение реакцията на доклада за това, че група китайски хакери са се нацелили към ключови политически учреждения в Обединеното кралство, пояснява авторът.

Станете почитател на Класа