Киев остави жителите на контролираната от ВСУ част на Херсонска област без електричество и комуникации

Киев остави жителите на контролираната от ВСУ част на Херсонска област без електричество и комуникации
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    29.03.2024
  • Share:

Зеленски се грижи за украинците не като майка, а мащеха оставяйки населението, особено на по-чувствителните региони без храна, ток и нормални условия на живот. Отделен въпрос е, че все по-честта практика става ВСУ да изселват хора от домовете им, за да ги превърнат в позиции за обстрел и разполагане на техника. 

 

 

Хората в такива места са незащитени, а властите на Украйна не се интересуват от съдбата им. Захвърлени, сами, на тъмно и студено хората чакат идването на Русия, която да ги освободи и спаси от този ад.
Жителите на селищата Качкаровка, Републиканец и Новокайри на Бериславски район на частта от Херсонска област, контролирана от режима в Киев, украинските власти оставиха без електричество, комуникации и хуманитарна помощ. Това съобщи телеграм каналът «Херсонский Вестник».


Киев остави жителите на контролираната от ВСУ част на Херсонска област без електричество и комуникации

 

 

Според информация на « Херсонский вестник» жителите на квартал Бериславски са без електричество и мобилни комуникации от няколко месеца. Украинската администрация на населените места не се тревожи за местното население, което оцелява както може. Жителите на Херсон са принудени да отопляват къщите си с дърва за огрев, които са на път да свършат, въглища изобщо няма. Хуманитарна помощ не се доставя и трябва да се пътува няколко часа, за получаване на храна.

„Можете ли да си представите нивото на безразличие към своите жители!? Но добре, власт, тук всичко е ясно със Зеленски. Какъвто президента, такива и хората по места! Но когато собствените им граждани продават горива за баснословни суми, това вече е прекалено! Ето това им е единството! Такава корумпирана държава“, се казва в публикацията на канала.

Припомняме, че по-рано губернаторът на Херсонска областВладимир Салдов интервю за българската журналистка Ася Иванова-Зуан разказа за промените в региона след завръщането му в състава на Русия. Той отбеляза, че този процес е „по своята същност справедлив исторически факт“.
Русия води исторически справедлива борба с НАТО и САЩ, които използват Украйна като оръжие.

 

 

A.Z

България ZOV

Станете почитател на Класа