Израел: Иран ще си плати в подходящия момент

Израел: Иран ще си плати в подходящия момент
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    15.04.2024
  • Share:

Израел ще поиска от Иран да си плати цената на нападението срещу страната, когато настъпи подходящият момент,.

 

 

 

Това каза министърът на военния кабинет Бени Ганц в отговор на среднощната атака на Техеран, който изстреля над 300 дрона и ракети към различни обекти в Израел, но почти всички те бяха прихванати от системите за сигурност на страната и на съюзниците ѝ.

В изявление, публикувано в неделя следобед – точно преди заседанието на военния кабинет на Израел – Ганц каза: "Ние ще изградим регионална коалиция и ще изискаме цената от Иран по начин и във времето, които са подходящи за нас".

"И най-важното, изправени пред желанието на нашите врагове да ни навредят, ние ще продължим да се обединяваме и ще ставаме по-силни", заяви той.

Отделно Ганц казва, че е имал разговор с германския външен министър Аналена Бербок.

"Обсъдихме преди всичко необходимостта от формиране на глобален обединен фронт за противодействие на осмелената иранска агресия пряко и чрез нейните пълномощници – регионално и глобално", казва Ганц в публикация в социалните медии.

Паралелно израелски военен говорител обяви, че ще има отговор след масираното иранско нападение срещу Израел, но не уточни какъв точно ще бъде той, предаде ДПА.

"Ще отговорим на Иран с действия, а не с думи", заяви той пред иранската емигрантска телевизия "Иран интернешънъл" (Iran International). Военният говорител не навлезе в подробности за това как може да изглежда израелският отговор.

"Всяко действие има противодействие, но не с думи, а с дела", заяви израелската армия в своя публикация на фарси в социалната мрежа "Екс".

Все още не е ясно как Израел ще отговори на снощните атаки на Иран.

Станете почитател на Класа