20 години в НАТО. Искат ли българите да излязат от НАТО? И възможен ли е референдум? Николай Малинов

20 години в НАТО. Искат ли българите да излязат от НАТО? И възможен ли е референдум? Николай Малинов
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    18.04.2024
  • Share:

Чуйте този важен разговор с генералния секретар на Международно движение „Русофили“, председател на НД „Русофили“ и лидер на „Русофили за възраждане на Отечеството“ Николай Малинов. Всички добре го познавате, но бих искала да напомня, че той още преди 20 години повдига темата за членството на България в НАТО. И 20 години по-късно, когато е време да си направим равносметка какво имаме от това членство, какво са опасностите, нека всеки от нас честно си зададе въпроса: България ли е по-важна за нас, като Родина, или желанието на американците да ни използват като територия срещу Русия. Облаците в международен план стават все по-гъсти, събитията все по-тревожни, реториката на западните лидери все по-войнствена. А ние, държавата на духа, люлката на славянската цивилизация, българския народ дълго време се намираме в страната си като заложници на чужди, и опасни интереси.

Много българи чакат повдигане на тази тема- имаме ли шанс да излезем от НАТО? Възможно ли е провеждането на референдум за излизане на България от НАТО? Защото когато влизахме в НАТО, никой не е питал българския народ, искаме ли да сме членове.
Днес мръсна дума ли е референдум у нас и имаме ли шанс.

 

 

20 години в НАТО. Искат ли българите да излязат от НАТО? И възможен ли е референдум? Николай Малинов

 

 

„Въобще не се чувствам самотен в тази тема за излизане от НАТО. Ние се обърнахме, ние имам предвид коалиция „Неутрална България“, в която влизат трите комунистически партии, които за пръв път се обединяват в един общ блок, който се казва „Неутрална България“. Влиза партията „Русофили за възраждане на Отечеството“, където аз съм почетен председател, от миналия май месец, от последния конгрес, и влиза така да кажа, дясно-патриотичната партия „Нова сила“.
Обърнахме се тогава когато изтичаше срока 20 годишния, това беше 18 март. Естествено след това, други парламентарни сили се опитаха….
Казвайки, че не се чувствам самотен, например в тази тема- в нашата коалциция «Неутрална България» участва комунистическата партия на Александър Паунов, който е един от четиримата депутати, който преди 20 години гласува против това нещо. И ние, просто така бдително, следейки календара на русофила и русофоба, не пропуснахме тази дата. Темата за референдумите, това е друг въпрос, който се нуждае от съответните промени в бълггарското законодателство за всякакви наддържавни спогодби в които участва, и с промените в закона ние нямаме право да провеждаме  референдуми по тези въпроси. Има своите тънкости и хитрости, но нека да не влизаме сега в тази тема как би могло да се работи, но трябва да се върви към референдум. Нашето социологическо проучване, което направихме през декември показа, че 56% от българите са против членството на България в НАТО. Иначе, този, който трябва да отправи молба към САЩ и те да го разгледат, и имат една година да го съгласуват с другите членки страни от НАТО- това са българските власти. Към момента така функционира закона.- (понеже договора с НАТО е международен, спецификата е различна, а и от НАТО още навремето са помислили да ни сложат пречки за излизане, защото са предвиждали, че рано или късно такова желание ще узрее сред българския народ-бел.ред)
Разбира се, не навлизахме в юридически подробности, но Николай Малинов, много деликатно отбеляза защо и в медиите не се дава микрофона, защо тази тема умишлено се мълчи, и защо определени сили, напротив, са активно представени в медийното пространство. И всеки да си прави изводите сам.

Тихо, скромно, интелигентно, каквото сме отвикнали да виждаме от днешните така наречени политически елити, Николай Малинов даде да се разбере, че шанс има, и че трябва да се работи в това направление, в рамките на възможностите. Защото никой няма да свърши това вместо нас.
Чуйте внимателно какво още засегна Николай Малинов в този разговор, и си задайте въпроса, защо такива разговори не звучат в ефира на Бтв, Нова например.
Днес се пише история, и е много важно какво ще запишем в нея. Защото имаме дълг пред великата си история и пред бъдещето на децата. И ако сме в капана на НАТО вече 20 години, нека честно погледнем какви са последствията, резултатите, опасностите. Особено днес. Още повече днес.
И нека всеки от нас смело започне да задава въпроси: а от тук нататък какво ни очаква, и какво може да направи всеки един от нас? Защото съединението прави силата…приятно гледане

A.Z

България ZOV

 

 

 


 

Станете почитател на Класа