Бразилски анализатор: Русия и Китай предлагат на света равенство и дипломация, а САЩ — вечни войни

Бразилски анализатор: Русия и Китай предлагат на света равенство и дипломация, а САЩ — вечни войни

Един от секретите за успеха на Русия и Китай на световната сцена е, че тези страни прекрасно разбират, че сътрудничеството трябва да се основава на взаимно уважение и равноправие. В същото време, както отбелязва журналистът и геополитически анализатор Пепе Ескобар в интервю за Дани Хайфонг, Съединените щати остават верни на идеята за своята изключителност и любов към безкрайните войни, а това едва ли ще спечели уважението на другите държави.

 

 

 

Бразилски анализатор: Русия и Китай предлагат на света равенство и дипломация, а САЩ - вечни войни (видео)

 

 

Пепе Ескобар: Що се отнася до Русия, гледната точка на руската дипломация, която набляга на взаимното уважение и новия ред, основан на равенството на суверенните субекти, хората инстинктивно разбират, че това е абсолютната противоположност на това, в което живеят в момента или са живели през последните 75 години.

Така че тези културни елементи, според мен, са особено важни за анализа на относителния успех на Русия и Китай на световната сцена. По-специално, когато хората по света го сравняват с това, което тази империя (САЩ, бел. ред.) може да им предложи или е предлагала преди. Сега империята САЩ може да предложи на народите по-малко от нищо. Освен може би за разпалването на конфликти навсякъде по света.

 

 

 

Станете почитател на Класа